Galerie MUGA Heerenveen toont bijzondere expositie van overleden kunstenaar Allard Elout

Cultuur en uitgaan
Museum Heerenveen
Museum Heerenveen Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Galerie MUGA Heerenveen toont de bijzondere expositie Inspiratie en Worsteling van de veel te vroeg overleden Heerenveense kunstenaar Allard Elout.

Allard’s werken hebben een iriserende schoonheid, doorschijnende kleuren vormen abstracte werken die een genot zijn om te ervaren. Zéér beknopt weergegeven komt zijn werk als volgt tot stand: een schetsontwerp bracht hij over op doek. Dan ‘bouwde’ hij met zeer dunne olieverf, laag over laag, het schilderij op. De lagen werden met meerdere kwasten en penselen glacerend opgebracht. Bijvoorbeeld: doorschijnend blauw over geel werkt optisch als groen. Na ongeveer vijf lagen verf verschijnt een iriserend eindresultaat.

Zijn schilderijen werden gedichten waarin een ieder, die daarvoor openstaat, rust en hoop kan vinden.

Voor curator Age Hartsuiker, collega’s, bevriende kunstenaars en verzamelaars is deze expositie als een hommage aan Allard. Galerie MUGA dankt de familie voor deze mooie samenwerking.

De expositie ‘Inspiratie en Worsteling’ wordt zondag 28 januari geopend door de oudste zoon Micha Elout.

De expositie Inspiratie en Worsteling van 28 januari t/m 10 maart te zien in Galerie MUGA in het gebouw van het Heerenveens Museum, Minckelersstraat 11.

8442 CE Heerenveen. Open tijdens openingstijden van het museum en de galerie is gratis toegankelijk.