Amsterdamse scholieren per trein en boot naar zeilkamp op Pean

Algemeen
Amsterdamse scholieren per trein en boot naar zeilkamp op Pean
Amsterdamse scholieren per trein en boot naar zeilkamp op Pean Eigen foto

NES - Zeilschool Pean is afgelopen maandag op een unieke duurzame wijze gestart met een schoolkamp. 28 leerlingen en 2 docenten van het Geert Groote College reisden in de daluren per trein van Amsterdam naar station Akkrum.

 Daar stapten ze aan boord van Friese praam De Warnster. Over de rivieren de Boarn en de Greft werden ze naar de afgelegen zeilschool aan de Wijde Ee gebracht.

 Esther van Mersbergen van Pean: “Het komt vaker voor dat gasten van Pean op duurzame wijze naar ons reizen. Meestal zijn het dan kleine groepen die zeilend vanaf station Akkrum naar Pean gaan. Omdat de groep dit keer groot was en uit jongeren zonder zeilervaring bestond, is voor de praam gekozen. De leerlingen waren superenthousiast om op deze duurzame manier hun kamp te starten. Ze denken aan de toekomst. Terecht, want het is toch echt hun toekomst. De wens is ook om de komende week vegetarisch te eten.”

De Amsterdamse scholieren zullen gedurende de week een gevarieerd Fries programma volgen. Persoonlijk leiderschap is daarbij een belangrijk onderdeel. Pean werkt hiervoor samen met lokale Friese leveranciers. Verder is de organisatie mede in handen van studenten van de NHL Stenden-studie Hotelmanagement en studenten van de Hanze Groningen-studie Bedrijfskunde.

“We zijn er trots op dat we op duurzame wijze deze leerlingen een geweldige leerzame week kunnen bieden en ook nog Friese studenten deze praktijkopleiding geven,” aldus Esther van Mersbergen.

Amsterdamse scholieren per trein en boot naar zeilkamp op Pean