Henk Slavenburg zwaait af als voorzitter bij Present Heerenveen

Algemeen
Peter Krijnsen, Henk Slavenburg en Reinier Kuiper
Peter Krijnsen, Henk Slavenburg en Reinier Kuiper Foto: HoogMedia

HEERENVEEN - Henk Slavenburg heeft afgelopen week afscheid genomen als ad-interimvoorzitter bij de stichting Present Heerenveen, omdat zijn termijn erop zat. Hij wordt opgevolgd door Reinier Kuiper, die de afgelopen twee jaar secretaris was.

Het afscheid van Slavenburg betekent wel dat de stichting Present Heerenveen dringend op zoek is naar leden voor het bestuur, dat naast Kuiper bestaat uit penningmeester Peter Krijnsen.

De stichting Present Heerenveen zelf bestaat sinds 2009 en maakt onderdeel uit van de stichting Present Nederland, die sinds de oprichting in 2003 landelijk inmiddels 75 stichtingen telt. 

Present zelf mobiliseert groepen mensen die zich een dagdeel of meerdere dagdelen per jaar willen inzetten om iets te betekenen voor een ander. Dat gebeurt middels praktische en sociale projecten. Daarbij wordt niet alleen gewerkt met een vaste vrijwilligerspoule die een mail krijgt, als er een project is aangemeld en waarbij zij kunnen aangeven of zij tijd hebben om mee te helpen. Ook wordt samengewerkt met bedrijven en scholen en kunnen groepen mensen zich aanmelden om eenmalig of desgewenst vaker een project uit te voeren.

Wie meer informatie wil, zich als individu, bedrijf, school of groep wil aanmelden of meer wil weten over een bestuursfunctie, kan contact opnemen met coördinator Jitze Hooghiemstra via jitze.hooghiemstra@presentheerenveen.nl of door te bellen of appen naar via 06-39541565 (telefonisch bereikbaar op dinsdag en donderdag).