Eerste grote muurschildering op zijkant van de Sperwerflat

Algemeen
Randolph Algera Met opzet voor het ontwerp
Randolph Algera Met opzet voor het ontwerp Eigen foto

HEERENVEEN - Heerenveen is binnenkort een groot kunstwerk rijker. Op de zijkant van De Sperwerflat in de wijk De Greiden, zijn kunstenaars Randolph Algera & Gabriëlle Westra op dinsdag 9 april gestart met het creëren van de eerste grote muurschildering.

 Dit project is door Ateliers Majeur geïnitieerd en begeleid. En het project belooft de woonomgeving van Heerenveen in de Greiden niet alleen mooier maar ook kleurrijker te maken. 

De Muurschildering
De muurschildering, die een afmeting zal hebben van 20 bij 10 meter, wordt aangebracht op het appartementencomplex ‘De Sperwer’. De kunstenaars zullen vanuit een hoogwerker werken om de muurschildering tot leven te brengen. Bij het ontwerp en de realisatie van dit kunstwerk is nauwgezet aandacht besteed aan het perspectief, de grootte en het kleurcontrast, om zo een optimale visuele ervaring vanaf de begane grond te waarborgen.

Samenwerking Met de Gemeenschap
Tijdens het ontwerpproces zijn de bewoners van De Sperwer via vier workshops direct betrokken geweest. Deze betrokkenheid heeft geleid tot grote enthousiasme onder de bewoners en een breed gedragen steun voor het project.

Steun Van Lokale Bedrijven en Initiatieven
De realisatie van dit artistieke project kon niet plaatsvinden zonder de steun van lokale bedrijven. Sikkens heeft ons ondersteund door korting te bieden op de benodigde verfmaterialen, terwijl Sijperda Verhuur de hoogwerker heeft geleverd die essentieel was voor het aanbrengen van de muurschildering. Daarnaast heeft W.E.S.T. Reiniging een waardevolle bijdrage geleverd door de wand van het complex te reinigen en verfklaar te maken. Bovendien hebben Sijperda en West buitenreiniging ook financieel bijgedragen aan het project, wat illustreert hoe lokale ondernemingen samen kunnen werken om een positieve impact op de gemeenschap te maken.

Ondersteuning vanuit het Hart van de Gemeenschap
Naast de cruciale bijdragen van lokale bedrijven, wordt dit bijzondere project verder ondersteund door een reeks vooraanstaande lokale initiatieven en fondsen, waaronder het project “1 miljoen mini missies”, Buitengewoon De Greiden, WoonFriesland, Caleidoscoop, en het VSBfonds.

Opening van het kunstwerk
Samen met de buurt vieren we de opening van de muurschildering. Dit doen we op 25 april om 15.00 uur voor de Sperwerflat. Ateliers Majeur nodigt iedere bezoeker uit om lekkere taarten, scones en andere lekkernijen te bakken en mee te nemen naar de opening.