Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes

Algemeen
Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes
Tien jaar Repaircafé Akkrum/Nes Eigen foto

AKKRUM - Op 17 maart 2014 opende toenmalig wethouder Siebenga op feestelijke wijze het Repaircafé in Akkrum. Dat betekent, dat het al weer 10 jaar bestaat.

Elke eerste en derde woensdag van de maand stonden er gedurende die 10 jaren een aantal enthousiaste reparateurs en naaisters klaar om problemen op te lossen. En er zijn heel wat (niet alle) problemen opgelost: kapotte stofzuigers, hetelucht ovens, lampen, klokken, boormachines, papierversnipperaar, espresso apparaat enz. kortom: geen klus was deze mensen te veel. Ook de naaisters lieten zich niet onbetuigd: er werden de nodige broeken ingekort, ritsen ingezet, winkelhaken gerepareerd, knoopsgaten gemaakt, blouses ingenomen, enz. Vooral na een kledingverkoop in Leppehiem was het aanbod groot.

Zonder overdrijving kan na deze 10 jaren gesteld worden, dat het Repaircafé in Akkrum z’n plaats gevonden heeft.

Voor wie iets te repareren heeft:

Elke eerste en derde woensdag staan van 13.30 tot 16.00 uur de reparateurs en naaisters voor u klaar op ’t Plein in Leppehiem om uw probleem op te lossen. (reparatie is altijd gratis- exclusief eventuele onderdelen- maar er staat wel een fooienpot op tafel)

En de koffie en thee staat altijd klaar, zodat het nuttige met het aangename verenigd wordt.