Voorzitter Henk Hoekstra stopt bij UNIS Flyers

Algemeen
Henk Hoekstra
Henk Hoekstra Foto: Fanfoto

HEERENVEEN - Henk Hoekstra stopt als voorzitter bij UNIS Flyers. Na 12,5 jaar draagt hij het voorzitter-stokje over aan Michiel Huitema. 

De afzwaaiende voorzitter is blij wat er in de afgelopen 12,5 jaar is bereikt. ,,Ik zag dat er potentie in de club zat om weer iets in beweging te krijgen. Dat is iets wat ik leuk vind: ergens beweging in krijgen en organiseren. We hebben structuur in de club gekregen. Ook hebben we ideeën en een visie neergezet om vervolgens mensen erbij te betrekken die die visie willen uitdragen. Inmiddels is er een stabiele groep mensen binnen de club. Dan is het heel mooi om te zien dat het ook sportief en financieel goed gaat.”

,,Wat voor mij het hoogtepunt was, was 1 maart 2020. In een uitverkocht Thialf won UNIS Flyers het Nederlands kampioenschap. Een uitverkocht Thialf was sinds de Feenstra periode niet meer voorgekomen. Er zit ijshockey-DNA in deze regio. Dat is vanuit 1967 opgebouwd.’’

,,Op de achtergrond blijf ik nog wel een paar dingetjes doen. Ik verdwijn niet helemaal, maar ik wil meer rust. Ik ben bijna 66 en ik vind het mooi geweest.”

Michiel Huitema als nieuwe voorzitter

Michiel Huitema is Managing Director Benelux bij Kooi Camerabeveiliging in Drachten en was bestuurslid van Regio ’n Gouden Plak in Heerenveen. Michiel vertelt: ,,Ik ga de komende periode bij Henk op de spreekwoordelijke bagagedrager om zo de ins en outs van UNIS Flyers goed te doorgronden. Ik ben onder de indruk van het familiegevoel bij UNIS Flyers. Ik vind het écht bijzonder om te ervaren hoe sterk dat we-doen-het-met-elkaar-gevoel bij UNIS Flyers is. Dat merk ik bij de jeugd, maar ook bij de wedstrijden met supporters, sponsoren en spelers. Ik heb dat nog niet eerder zo sterk ervaren bij een sportorganisatie. Het is geweldig wat de vrijwilligersorganisatie bij UNIS Flyers neerzet. Ik kijk er naar uit om langzaam in de club te groeien en doorgaan op de weg die Henk heeft ingezet.”