Bibliotheek Heerenveen opent Maakplaats

Algemeen
Bibliotheek Heerenveen
Bibliotheek Heerenveen Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - In de Bibliotheek in Heerenveen opent donderdag 22 februari de BMF Maakplaats. Een publieke, creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen, jong en oud, kunnen samenkomen om te creëren, experimenteren en leren. 

Een plek voor iedereen om aan de slag te gaan met zowel moderne, digitale technologie, denk aan programmeren, 3D-printen of lasersnijden, alsook ‘oude’, analoge technieken, zoals linosnede of macramé.  

Een leven lang ontwikkelen
De Bibliotheek ontwikkelt zich steeds meer tot een ontmoetingsplek waar diversiteit, inspiratie en creativiteit volop aanwezig is. De Maakplaats is een mooi voorbeeld van deze ontwikkeling. Met de Maakplaats wil Bibliotheken Mar en Fean nieuwsgierigheid voeden en mensen inspireren en stimuleren om kennis op alle mogelijke manieren op te doen.

Duurzaam
In de Maakplaats wordt duurzaamheid een belangrijk thema. Er zal zoveel mogelijk met bestaande materialen en objecten worden gewerkt. Dit zogenaamde recyclen en upcyclen stimuleert het creatieve denken en het draagt bij aan het duurzaam denken en doen.

Van, voor en door 
Het is de wens om de Maakplaats in samenwerking met de lokale gemeenschap tot stand te laten komen. Mensen mogen meedenken over hoe zij deze plek voor zich zien qua invulling, ruimte en programmering. Op donderdag 11 januari is hier een speciale brainstormsessie voor gepland in Bibliotheek Heerenveen. De bijeenkomst start om 15.15u en iedereen met mooie ideeën is van harte uitgenodigd. Voor meer informatie kunt u mailen naar maken@bmf.nl

Openingstijden
De Maakplaats zal op donderdagmiddag 22 februari om 16:00 feestelijk geopend worden met een proeftuin aan maakplaats-activiteiten. Houd voor meer informatie de website van BMF in de gaten. Vanaf dan is de Maakplaats iedere donderdag open van 14.00 – 18.00u. Er is dan iemand aanwezig om dit te begeleiden.