Word ook vrijwilliger bij Museum Heerenveen: ‘Het is een gezellige ploeg’

Algemeen
Vrijwilliger Elizabeth Hoeksma
Vrijwilliger Elizabeth Hoeksma Eigen foto

HEERENVEEN - Bijna 50 vrijwilligers helpen Museum Heerenveen dagelijks met allerlei hand- en spandiensten, van het helpen van bezoekers aan de balie of in de museumwinkel tot aan educatie en tentoonstellingsopbouw.

Elizabeth Hoeksma is sinds 2019 vrijwilliger bij Museum Heerenveen. Een paar maanden na haar pensionering viel haar oog op een advertentie op een site voor vrijwilligers. ‘Toen heb ik een leuk gesprek gehad,’ vertelt ze. ‘Het klikte gewoon.’ Als vrijwilliger helpt Elizabeth vooral aan de balie, ‘maar ik schenk ook koffie, help in de winkel en ik help ook af en toe bij lezingen. Soms ben ik hier wel drie keer per week!’ Vooral het contact met collega’s en bezoekers vindt Elizabeth erg prettig: ‘Het is een gezellige ploeg, dat vind ik belangrijk. En ik vind het leuk om even te kletsen met bezoekers. Meestal zijn zij heel enthousiast.’

Wil jij ook vrijwilliger worden bij Museum Heerenveen? Er zijn momenteel vacatures voor gastvrouw/gastheer, het bedenken van kinderactiviteiten en het bestuur van de Vereniging van Vrienden. Mensen die interesse hebben of meer informatie willen kunnen contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Anita Elzinga via info@museumheerenveen.frl. ‘Het is echt aan te bevelen,’ aldus Elizabeth.