Waardepuntenactie levert Voedselbank Heerenveen levert ruim 1.400 pakken koffie op.

Algemeen
1.400 pakken koffie voor de Voedselbank Heerenveen.
1.400 pakken koffie voor de Voedselbank Heerenveen. Foto: Ingezonden

HEERENVEEN - Voedselbank Heerenveen kan dankzij de gulle donaties van Douwe Egberts Waardepunten maar liefst 1.400 pakken koffie aanschaffen, allemaal mogelijk gemaakt door de inzamelactie georganiseerd door Lions Heerenveen e.o. 

Dit initiatief, nu voor de derde keer op rij, riep mensen op om hun verzamelde DE waardepunten in december 2023 te doneren door deze naar de speciaal geplaatste verzamelboxen bij diverse winkels en supermarkten in de Gemeente Heerenveen te brengen, en met groot enthousiasme is hier gehoor aan gegeven.

In totaal zijn er deze keer maar liefst 911.916 waardepunten ingeleverd. Deze waardevolle punten kunnen jaarlijks worden verzilverd bij Douwe Egberts voor pakken koffie. Hoewel een kopje koffie voor velen vanzelfsprekend lijkt, geldt dat niet voor degenen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Koffie is een zeldzaam luxeproduct bij de Voedselbank, en dankzij deze inzamelactie kunnen de cliënten nu genieten van een welverdiend kopje koffie.

Normaal gesproken kunnen DE waardepunten niet worden ingewisseld voor koffie, maar Douwe Egberts maakt jaarlijks een uitzondering voor de Voedselbanken. Lions Heerenveen e.o. kondigt verheugd aan dat de actie ook volgend jaar een vervolg krijgt: “Ook aan het einde van 2024 hopen we weer op de steun van velen die willen helpen met het sparen van DE waardepunten voor de Voedselbank Heerenveen.”

De actie was opnieuw mogelijk dankzij de medewerking van Poiesz Akkrum, Poiesz Heerenveen (De Greiden), Jumbo Kooistra (De Greiden), Jumbo Kooistra (Heerenveen Centrum), Albert Heijn (Heerenveen), De Buurtsuper (Oudeschoot), Coop Brouwer (Nieuwehorne), Plus Jubbega en By de toer, de dorpswinkel van Aldeboarn. Gedurende de maand december stonden hier de inzamelboxen opgesteld, waarmee zij opnieuw een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het succes van deze actie. Voedselbank Heerenveen is dankbaar voor de steun en kijkt uit naar een vervolg in 2024.