Opening BMF Speluitleen in de Bibliotheek in Jubbega

Algemeen
Afbeelding

JUBBEGA - Dinsdag 3 oktober opent wethouder Hedwich Rinkes, samen met kinderen uit het dorp, de BMF Speluitleen in de Bibliotheek in Jubbega. 

Leden van de Bibliotheek en leerkrachten van nabij gelegen scholen kunnen vanaf die middag allerlei spelletjes lenen om thuis of op school te spelen.

Het spelen van spelletjes draagt, naast dat het leuk en gezellig is, bij aan een rijke taalontwikkeling. Een van de redenen waarom Bibliotheken Mar en Fean de BMF Speluitleen start in Jubbega. Ook worden de sociale vaardigheden sterk aangesproken bij het spelen van bordspellen. (Verbaal) communiceren met medespelers, geduld hebben, samenwerken, overleggen en omgaan met tegenslagen maakt allemaal deel uit van spelletjes spelen.

De collectie spelletjes in Jubbega bestaat uit allerlei bordspellen voor diverse doelgroepen en leeftijden. De Bibliotheek vindt duurzaamheid belangrijk. In plaats van kopen kunnen leden nu spelletjes lenen voor een periode van 3 weken.

Na de officiƫle opening op dinsdagmiddag 3 oktober zijn alle inwoners van Jubbega en omstreken van harte welkom in de BMF Speeluitleen. De eerste leners van een spel krijgen die middag een presentje mee naar huis.

Naast de vestiging in Jubbega biedt ook de vestiging in Wommels al een aantal jaren spelletjes aan. Hier ligt de focus vooral op educatieve spellen.

Als de BMF Speluitleen een succes blijkt, wordt gekeken of uitbreiding ervan naar andere vestigingen van Bibliotheken Mar en Fean mogelijk is.