Hangt jouw foto straks in Museum Heerenveen?

Algemeen
Afbeelding

HEERENVEEN - Van 10 juni tot en met 1 oktober 2023 organiseert Museum Heerenveen de tentoonstelling Wij Heerenveen, met portretten van bekende en minder bekende inwoners.

Nadruk op diversiteit

Meer dan 50.000 inwoners telt de gemeente Heerenveen momenteel. Dit zijn mensen die hier wonen, werken, naar school gaan, winkelen, sporten en recreëren. Mensen die hier geboren en getogen zijn, of mensen die hier net komen wonen, soms van heinde en verre. 50.000 individuen met ieder een verschillende achtergrond en een eigen uniek verhaal.

De tentoonstelling Wij Heerenveen wil de nadruk leggen op de diversiteit van Heerenveen en het belang van nieuwe inwoners in onze multiculturele samenleving. Dat doet het museum niet alleen, maar samen met de inwoners. Die kunnen namelijk een portret van zichzelf of van iemand anders uit de gemeente insturen, zodat een mooi beeld ontstaat van de mensen die kleur geven aan Heerenveen.

Wie verdient een plekje aan de museummuur?

Welke inwoners van de gemeente Heerenveen verdienen een plekje aan de museummuren van Museum Heerenveen? Maak een (zelf)portret in een bij de geportretteerde passende omgeving. Dit kan de woonkamer zijn, het bos, een kroeg of de tribune van SC Heerenveen – het kan allemaal, als het maar bij het verhaal van de foto past. Een professionele camera mag gebruikt worden, maar is niet noodzakelijk. Ook foto’s die gemaakt zijn met een smartphone zijn welkom. Deelname staat open voor zowel professionele fotografen als amateurs.

Geïnteresseerden kunnen hun portretfoto onder vermelding van de naam van de fotograaf en de geportretteerde vóór 2 mei 2023 mailen naar info@museumheerenveen.frl. Een professionele jury, met daarin o.a. topfotograaf Reiny Bourgonje, zal uit alle inzendingen de mooiste foto’s kiezen. De winnende foto’s worden onderdeel van de tentoonstelling Wij Heerenveen.

De tentoonstelling Wij Heerenveen is te zien van 10 juni tot en met 1 oktober 2023.