Vuurwerkshow in Akkrum gaat niet door

Algemeen
Foto: Alex Zwart
Foto: Alex Zwart

AKKRUM - Het KNMI heeft voor zaterdagavond code geel afgekondigd voor onze provincie. Er is kans op windstoten tot 80 kilometer per uur.

In verband met het slechte weer gaat de vuurwerkshow, die voor zaterdagmiddag gepland stond in Akkrum, niet door. De organisatie denkt dat het lastig zou worden om de show op te bouwen en dat het ook voor minder publiek zou zorgen. De vuurwerkshow was een alternatief voor het carbidschieten, dat dit jaar ook niet wordt gedaan in Akkrum.

Een grote teleurstelling, zegt Herman Gaarman van de organisatie. ‘We hadden het liever anders gehad. Maar veiligheid voor alles. We zijn verschillende keren in gesprek geweest, maar de weerberichten werden maar minder en minder. Daarom hebben we gezegd: we doen het niet.’

Het afsteken van het vuurwerk zou zonde zijn door de regen en wind. ‘Het komt een stukje omhoog, maar slaat dood. Dan is het mooie er wel af. Op de Polsleatwei staan normaal gesproken 1.200 mensen, maar dat zullen er ook veel minder zijn. Je moet er maar willen staan met windkracht zes en een bak regenwater op de kop.’ De muziek in de tent gaat wel door.