Brandweer Heerenveen diverse malen in actie tijdens Oud & Nieuw

112
Heg in brand tussen twee bedrijfspanden.
Heg in brand tussen twee bedrijfspanden. Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - De brandweer van Heerenveen is tijdens Oud & Nieuw diverse keren uitgerukt.

De eerste melding betrof een nacontrole in een verzorgingshuis aan de Fok. Hier was een brandje geweest in een keuken. De aanwezige BHV had bij aankomst van de brandweer alles al onder controle. Een ambulance kwam voor de zekerheid ook ter plaatse.  

Even na negen kwam de volgende melding binnen. Deze maal een buitenbrandje aan de Landgraaf. Dit bleek erg mee te vallen.

De volgende melding betrof een coniferenhaag in Rottum. Omdat deze vlakbij een woning stond kwam de brandweer met spoed ter plaatse. Bij aankomst was het vuur al grotendeels gedoofd. De brandweer heeft nog even nageblust. 

Rond kwart over twaalf kwam er een serieuze melding binnen. Er zou een uitslaande brand woeden bij een bedrijf aan de Leeuwarderstraatweg. Bij aankomst bleek het te gaan om een grote haag tussen twee bedrijfspanden in. Door een snelle inzet van de brandweer werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar de panden.

De laatste melding betrof een tweetal kliko’s en een schutting in brand achter een woning aan de Badweg. Bij aankomst van de brandweer waren buurtbewoners al druk aan het blussen. De brandweer heeft dit overgenomen. Van beide containers bleef weinig over. De schutting liep ook grote schade op.

Nacontrole keukenbrand.
Buitenbrandje aan de Landgraaf vakkundig geblust.
Nablussen
Kliko's en schutting in brand.
Brand onder controle.
Heg in brand Rottum.