Zilver voor Antoinette de Jong op de 1.500 meter wereldbeker in Thialf

HEERENVEEN - Antoinette de Jong is zaterdag als tweede geëindigd op de 1.500 meter bij de wereldbeker in Thialf. 

De Rottumse reed een hele snelle tijd van 1.53,81, maar de Amerikaanse Brittany Bowe was met 1.43,55 het snelst. Ireen Wüst pakte het brons met 1.54,22.

De tijd van De Jong is haar snelste ooit in Thialf en ook sneller dan de tijd waarmee Bowe afgelopen week de wereldbekerwedstrijd won. Maar waar De Jong een stuk sneller is dan afgelopen week, geldt dat ook voor Bowe. 1.53,45 zit maar 0,35 secondes boven het baanrecord in Thialf. Ook Wüst is sneller dan afgelopen week, maar haar tijd brengt deze keer het brons.

De andere Nederlandse vrouwen spelen een bijrol op deze afstand. Melissa Wijfje eindigde als tiende en Irene Schouten als zeventiende. Schouten moest alleen rijden, omdat Jorien ter Mors haar afmeldde terwijl de 1.500 meter al bezig was.

De overwinning in het wereldbekerklassement gaat ook naar Bowe. De wereldbeker bestond dit jaar vanwege de coronacrisis maar uit twee wedstrijden. Die werden beide gewonnen door de schaatster uit de Verenigde Staten. Antoinette de Jong eindigde als tweede in het klassement. Wüst heeft evenveel punten verzameld als De Jong, maar omdat De Jong de snelste tijd heeft gereden, eindigt Wüst als derde.