Wüst wint zilver op 1.500 meter, Friezinnen op 500 meter naast het podium

STAVANGER - Ireen Wüst heeft in Stavanger een zilveren wereldbekermedaille gepakt op de 1.500 meter. 

Antoinette de Jong eindigde net naast het podium. De winst ging, net als een week geleden, naar wereldrecordhouder Miho Takagi uit Japan.

Wüst noteerde een tijd van 1.56,25. Daarmee was ze ruim een halve seconde langzamer dan Takagi. Vorige week eindigde Wüst nog net naast het podium als vierde.

Het brons ging in Stavenger naar Ayano Sato, ook uit Japan. Ze was zes honderdsten van een seconde sneller dan Antoinette de Jong, die daarmee vierde werd. De slotronde van de Rottumse was sterk, maar ze had daarvoor net te veel verloren.

Marijke Groenewoud reed in de B-groep naar de zevende plek, met een tijd van 1.59,85.

Geen podiumplaatsen op de 500 meter

Op de 500 meter reden Michelle de Jong en Femke Kok hun beste 500 meter van het wereldbekerseizoen gereden tot nu toe. Het was niet genoeg voor podiumplekken: De Jong eindigde als achtste, Kok als negende.

Michelle de Jong zette een tijd neer van 38,08, Femke Kok was vijfhonderdsten van een seconde langzamer. In de drie eerdere 500 meters van dit wereldbekerseizoen waren de twee Friezinnen nog nooit zo snel.

De overwinning op de 500 meter ging voor het eerst dit seizoen niet naar Erin Jackson. De Amerikaanse werd nu verslagen door Nao Kodaira uit Japan. Kodaira noteerde 37,52. Het brons was voor Angelina Golikova.

Eerder op de dag was Marrit Fledderus vijfde geworden in de B-groep, in een tijd van 38,94.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden