Wedstrijd sc Heerenveen loopt niet lekker, 0-0 logische uitslag

Foto sc Heerenveen / FPH.nl

HEERENVEEN - Het was een wedstrijd waarin het niet lekker liep bij Heerenveen, maar ook niet bij tegenstander NEC. Dan is 0-0 een logische uitslag. "We wilden enorm graag", zegt Heerenveentrainer Kees van Wonderen. "Maar eenvoudige dingen gingen vaak fout."

Dat gaat natuurlijk niet bewust, maar soms loopt het gewoon niet, zegt de trainer. "Het was slordig. Waar dat aan ligt? Soms heb je gewoon je dag niet, soms ligt het aan de warmte, het kan aan de tegenstander liggen. Zulke dagen zitten ertussen."

Wat er dan misging? "In het begin hielden we ons niet helemaal aan wat we hadden afgesproken. We wilden de druk op NEC houden, dat ze niet toekwamen aan voetballen. Maar dat lukte NEC wel en daarom kregen we geen grip op de wedstrijd."

Door in de pauze beelden te laten zien en tactische aanwijzingen op het bord te tonen, moest het na rust beter gaan. Toen werd de organisatie volgens Van Wonderen duidelijker en beter.
Alles veranderde echter toen Tibor Halilovic na een kwartier spelen in de tweede helft een rood kaart kreeg. "Daarna was het vooral tegenhouden", erkent Van Wonderen. "Maar dan zie ik ook tien echte krijgers op het veld staan. Ook Noppert die een geweldige bal pakt na een roerige week, daar kan ik wel trots op zijn."

Noppert had natuurlijk liever gewonnen. "Maar voor de achterhoede is het lekker dat je weet dat je 'op de nul' kunt spelen. Helemaal als het ook met tien man lukt."

Een hele zware middag had de Jouster niet, die voor het eerst bij de voorselectie van Oranje zit. "Het is belangrijk dat je geen gekke dingen doet. En ik ben nuchter genoeg. Ik sta nu op een lijstje, maar ik kan pas juichen als ik er echt bij zit. Dus ik moet het nog even laten zien."

Voor aanvaller Sydney van Hooijdonk was het geen prettige middag. Omdat Heerenveen niet lekker aan voetballen toekwam, moesten Van Hooijdonk en zijn maat Amin Sarr het doen met een slechte aanvoer.

"We kregen vaak ballen van onze centrale verdedigers op kniehoogte", zegt hij. "Met een man in onze rug en hun middenvelders zaten er ook kort op. Dan is het heel moeilijk om te verwerken. Daar hadden we allebei moeite mee."

Na de sprankelende eerste helft van een week geleden, thuis tegen Fortuna Sittard, worden de verwachtingen bij Heerenveen ook hoger. "Dan is zo'n resultaat wel minder", zegt de spits die na een uur werd gewisseld. "Maar als je na zestig minuten met tien man komt te staan, dan moet je een punt koesteren."

Bron: www.omropfryslan.nl