VV Heerenveen wint van koploper Hoogezand

HEERENVEEN - VV Heerenveen heeft een eclatante zege behaald op Hoogezand na een pittige wedstrijd.

De zege was verdiend maar was niet makkelijk tegen een sterke tegenstander, die zich pas in de loop van de tweede helft gewonnen gaf.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een herdenking naar aanleiding van het overlijden van de heer Sietze Beenen. Hij was een van de eerste sponsoren van de club en heeft in het verleden onder andere een functie binnen het bestuur van de vv Heerenveen bekleed. Na een in memoriam van de oud – voorzitter Henricjan Wind en één minuut stilte, kon de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd kwam al snel op tempo met aanvallen over en weer. Vaak ontbrak de finesse in de passing bij beide teams, waardoor de wedstrijd rommelig overkwam op de toeschouwers. De bezoekers uit Hoogezand kregen een aantal mogelijkheden, maar die werden teniet gedaan door doelman Thomas Hoekstra, die het doel van de Feansters uitstekend verdedigde. Het aanvalsspel van de Feansters kwam in die periode niet uit de verf. Onverwacht kwam Heerenveen in de 32ste minuut wel op voorsprong. Verdediger Oldenburger beoordeelde een bal verkeerd en passeerde zijn eigen doelman en 1-0 voor de thuisclub dus. Tot aan de rust veranderde er verder niets aan het spelbeeld en score, die dus met 1-0 stond inging.

In de tweede helft speelde Heerenveen beter. Het combinatiespel begon te lopen en de verdediging van Hoogezand kreeg meer problemen te verwerken. Zodanig dat Ismael Melik in de zestigste minuut een niet te missen mogelijkheid kreeg om Heereenveen op 2-0 te zetten. Hoogeveen probeerde met fel spel de achterstand in te lopen maar de verdediging van de Feansters hield stand. Zodanig zelfs dat na een vlotte aanval, Wouter Beenen (in de wedstrijd voor zijn opa) de 3-0 kon scoren. Een emotioneel moment voor hem en aanwezige familie.

Hoogeveen was verslagen en in de 88ste minuut bepaalde Bram Duijker de eindstand op 4-0.

Opvallende spelers bij Heerenveen waren vandaag. Routinier Paul de Jong in het centrum van de verdediging, middenvelder Bo Antonissen en rechtsbuiten Bram Duijker.

Volgende week gaat Heerenveen op bezoek bij WVV in Winschoten.