VV Heerenveen verslaat Germanicus met 2-1

HEERENVEEN - Heerenveen heeft op paasmaandag een verdiende overwinning behaald op Germanicus. Makkelijk is het zeker niet gegaan maar uiteindelijk zegevierde het team met aantrekkelijk voetbal.

Trainer Niklas Tarvajärvi had naast de zestienjarige Loet van der Valk ook een plaats in het team gegeven aan de even oude Kas Oostra. Verder stond in de basis, na een pauze van drie jaar, de geroutineerde Paul de Jong. Hij bracht rust op het middenveld met al die jonge gasten om zich heen.

Er ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd met goed veldspel in hoog tempo over en weer. Heerenveen combineerde wat beter, maar dat is een kenmerk van het team. Grote mogelijkheden deden zich niet voor, tot de zestiende minuut. Keeper Thomas Hoekstra van de Feansters verraste met een verre uittrap de defensie van Germanicus, die door een stuit van de bal uit positie was en de sprintende Tim Strandstra zorgde voor de 1-0.

Tot aan de rust kregen beide teams geen uitgespeelde mogelijkheden om de score te veranderen.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Leuk voetbal en een Germanicus dat zich niet gewonnen gaf. Wel kon je zien dat de plotseling hoge temperatuur sommige spelers parten ging spelen. Tijdens een blessurebehandeling werd gretig van de bidons gebruik gemaakt.

In de zesentachtigste minuut kwam Heerenveen op een 2-0 voorsprong. De snelle Bram Duijker kon een mooie aanval afronden.

De verdediging van de thuisclub, die ook in de tweede helft weinig kansen weggaf, moest wel attent blijven. Dat bleek wel in de vijfde minuut van de extra tijd toen men nog de tegentreffer moest toestaan.

Uiteindelijk waren de drie punten binnen. Trainer Tarvajärvi was zeer tevreden over het vertoonde spel en inzet van zijn jonge team.

Komende zondag gaat Heerenveen op bezoek bij SVBO.

Door: Bram van Kruistum