VV Heerenveen gelijk tegen Stadspark 2-2

HEERENVEEN - Zondag was het historische dag voor de vv Heerenveen. Na honderdtweejaar met het eerste elftal gevoetbald te hebben op de zondag was het de laatste thuiswedstrijd op die dag. 

Met ingang van het nieuwe seizoen gaat men als hoogste prestatieteam spelen op de zaterdag. Recreatief is het nog wel mogelijk om op de zondag te voetballen.

Nu de wedstrijd: het heeft niet moge zijn dat de laatste thuiswedstijd gewonnen werd. Tegen laagvlieger Stadspark bleef men steken op 2-2. En dat had men toch echt aan zich zelf te wijten.

Goed, nu ontbraken er nogal wat basisspelers maar dat is in deze competitie wel vaker het geval geweest.

De wedstrijd kenmerkte zich in het begin door gezapigheid, waardoor er niet veel te genieten viel. De herfstachtige temperatuur inspireerde blijkbaar niet. De gasten uit Groningen hanteerden dat het een lieve lust was de lange trap waar de verdediging van Heerenveen wel raad mee wist. Van de kant van Heerenveen liepen de combinaties in die fase voor geen meter en vooral de steekpasses waren te onnauwkeurig en te hard. Het waren vooral enkele schoten van afstand waarmee de Feansters voor gevaar zorgden. Doelman Erwin Miedema moest enkel spectaculaire reddingen verrichten om de nul te houden. Maar als zo vaak dit seizoen valt de goal aan de andere kant. Bij een snelle counter zag het linker verdedigingsblok er niet goed uit en kon, de ook vandaag weer uitstekend spelende centrale verdediger Paul de Jong, de boel ook niet meer redden. Sjors de Bont kon vrij voor Thomas Hoekstra Stadspark op een 1-0 voorsprong zetten.

Heerenveen zette nog wel aan maar kon voor de pauze de stand niet meer wijzigen.

In de rust bracht trainer Niklas Tarvajärvi twee wijzigingen aan de in voorhoede. Loet Tjeerd van der Valk en Mike van der Duin namen de plaatsen in van Bauke de Jong en Victor de Roos.

Heerenveen gaf gelijk vol gas en zette de verdediging van Stadspark onder druk. Nadat inzetten van Bo Antonissen en Van der Duin een prooi waren voor Miedema was hij even laten kansloos. In de 54ste minuut scoorde Loet van der Valk fraai de 1-1 en die minuten later kogelde Maximilian Dziegiel, à la Halilovic, de bal achter Miedema voor de 2-1.

Tijd om er eens goed voor te gaan zitten. Stadspark was toch rijp voor de slachtbank? Dat was ook wel zo maar dan moet je je (opgelegde) kansen wel benutten. In korte tijd kreeg men er wel een handvol van. Helaas was de afronding bedroevend en dat gaf de bezoekers weer wat moed. Met drie spitsen en achter de lange bal aanhollen werd het verdedigend zo nu en dan lastig voor de Feansters.

In de 89ste minuut ging het dan ook mis en niet de eerste keer in deze competitie. Cedwin Tel was de gelukkige om te gelijkmaker op het scorebord te zetten.

En zo eindigde de wedstijd in 2-2. De volgende thuiswedstrijd is in de eerste klasse zaterdag, maar dan zijn we weer een paar maanden verder. Ergens in juli begint Niklas Tarvajärvi met zijn selectie aan de eerste voorbereidingen.

Door: Bram van Kruistum