Vrouwen sc Heerenveen proberen met belactie groot aantal kleinere sponsoren te krijgen

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

HEERENVEEN - Een loge in het Abe Lenstrastadion is afgelopen vrijdag voor even een belcentrum geworden. 

De vrouwen van sc Heerenveen proberen daar via de telefoon zoveel mogelijk geld binnen te halen. Het doel is tweehonderd vrienden die elk 347 euro betalen, een totaalbedrag van bijna 70.000 euro. Voorzitter Roosenburg van de vrouwen van SC Heerenveen: "Het valt niet mee, maar als het lukt, gaat de vlag uit."

De vrouwen zitten zelf aan de telefoon om zakelijke vrienden met geld te vinden. Vanwege de coronacrisis kunnen de vrouwen van Heerenveen wel wat geld gebruiken. Ze waren zo goed op weg. Zo zouden ze de 68 stoelen in de loge voor geld verhuren, maar vanwege de corona mag er geen publiek bij de wedstrijd zijn.

De mannen van SC Heerenveen hebben wel inkomsten, bijvoorbeeld uit transfers en opleidingsvergoedingen. De vrouwen hebben dat niet. Zij halen de opbrengsten helemaal uit vrijwilligers en bedrijven die diensten en geld willen leveren, vertelt Roosenburg. Zij is zelf ook ondernemer en weet hoe moeilijk het nu is voor sommige bedrijven.

"Het valt niet mee. Veel bedrijven hebben het zelf ook zwaar. Grote sponsoren zoeken is lastig, Wij dachten: als we nu veel kleine zoeken, brengt ons dat misschien verder. Vandaag zijn we begonnen met bellen in Heerenveen en omgeving. We zitten in Noord-Nederland, dus er zijn nog veel meer kansen. "