Voetbal voor kinderen van 7-15 jaar met een beperking

HEERENVEEN - VV Nieuweschoot, Heerenveense Boys en VV Heerenveen gaan zich onder begeleiding van Sport Fryslân inzetten om kinderen met een beperking in de regio Heerenveen aangepast voetbal aan te bieden. 

Ze noemen dat ‘Bijzonder voetbal’. Als bestuurslid van VV Heerenveen voert Jacques Peters de kennismakingsgesprekken met nieuwe leden. Peters:  “Niet iedereen kan lid worden van een voetbalvereniging. Heb je een beperking als kind, dan wordt het moeilijk. Want je past dan niet in het systeem van de verenging. Hard, maar zo is het wel. Dat heb ik drie keer meegemaakt, dan moet je de ouders melden dat hun zoon of dochter niet welkom is. Neem van mij aan dat dit geen leuke boodschap is om brengen.”

Dat bracht Jacques Peters op het idee om contact op te nemen met Berber van der Krieke (Sport Fryslân), Jenno Kootstra (VV Nieuweschoot) en Folkwin Holtrop (Heerenveense Boys). “Iedereen was dezelfde mening toegedaan, je woont in Sportstad Heerenveen en je kunt geen voetbal aanbieden voor kinderen van 5-15 jaar die een beperking of aandoening hebben. Dat kan toch niet!” De drie voetbalverenigingen starten een ‘Werkgroep Bijzonder Voetbal’ om te proberen dit WEL te realiseren. Elke voetbalvereniging levert 2-3 personen voor de werkgroep zodat zij met het stappenplan van Sport Fryslân aan de slag kunnen.

Heb je interesse, vind je het leuk om in de werkgroep plaats te nemen, ook al ben je geen lid van een van drie voetbalverenigingen. laat het weten door een mail te sturen naar bestuur@vvheerenveen.nl tav Jacques Peters.