Verdiende zege vv Heerenveen op SVBO 3-1

Foto: VV Heerenveen

HEERENVEEN - Het jonge team van trainer Niklas Tarvajärvi heeft met een gedegen partij voetbal tegenstander SVBO verslagen. 

Vlot combinerend werd de tegenstander met nul punten weer naar huis gestuurd. Na 30 seconden kon Matthijs van de Beld, na een fraaie aanval over vele schijven, diagonaal schieten maar keeper Joost Schrik kon met een reflex redding brengen. Het fysiek sterke SVBO antwoordde met enkele gevaarlijke aanvallen waarbij keeper Hoekstra zich kon onderscheiden door een paar keer goed in te grijpen. Wel werd gedurende de eerste helft duidelijk dan de thuisclub voetballend meer in zijn mars had dan de tegenstander, die zich vaak bediende van de lange bal, die de verdediging van de Feansters weinig problemen opleverde. Het enige minpunt in die periode tot aan de rust was de eindpass van de combinaties, die enkele kansen teniet deden van Heerenveen. Het was een onderhoudend kijkspel waarbij ook SVBO enkele mogelijkheden had. Toen iedereen al aan een versnapering zat te denken, dan toch nog de voorsprong voor de VV. Melik Ismal gooide er een solo uit en schoot de bal achter de verbouwereerde Schrik voor de 1-0. Men kon direct de kleedkamer opzoeken.

De eerste minuten van de tweede helft klapte SVBO er vol op en dat resulteerde in een aantal gevaarlijk corners, inswingers noemt men deze ook wel in vakjargon. Een inzet van Stefan Kuiper werd volgens de prima leidende scheidsrechter Keijl achter de doellijn gestopt, na één van de corners, voor de 1-1 in de 48ste minuut.

Na een klein kwartier waren de gasten uitgeraasd en namen de Feansters langzaam met hun combinatievoetbal het heft weer in handen en kwamen er ook van hun kant weer mogelijkheden. Keeper Schrik kreeg steeds meer momenten om zich te onderscheiden.  In de 67ste minuut was hij echter kansloos na een fraaie actie van alweer Melik Ismal, 2-1. In de 75ste minuut kregen de gasten de nekslag. Op een dieptepass reageerde de rappe Bram Duijker sneller dan de verdedigers en dat was de 3-1. Coach Marc Hegeman gooide nog wel de wisseltrucendoos open maar dat mocht niet meer baten. Heerenveen verzuimde verder afstand te nemen en de laatste paar corners waren nog voor SVBO. Daarna vond scheidsrechter Keijl dat het genoeg was geweest en floot hij einde wedstrijd.

Het is nog te vroeg om conclusies te verbinden na twee competitiewedstrijden, maar de vv Heerenveen heeft weer een leuke jonge groep bij elkaar.

Komende zondag gaat Heerenveen op bezoek bij Hoogezand.

Door: Bram van Kruistum
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden