v.v. Heerenveen 2 kampioen na 1-5 overwinning op sc Stiens 3.

HEERENVEEN - Woensdag 11 mei 2022 is v.v. Heerenveen zaterdag 2 kampioen geworden in de reserve 4e klasse. 

Met 1 wedstrijd en 9 punten meer dan IJVC 2 (de achtervolger) volstond een punt uit in Stiens. Dit is de tweede keer dat het elftal kampioen is geworden. In 2019 wist het team de titel binnen te slepen in de 5e klasse, waarna er door de pandemie geen seizoen meer werd uitgespeeld. Dit jaar was weer het eerste volledige seizoen en hier werd direct opnieuw het kampioenschap gepakt.

Om 19:30 op woensdagavond werd er afgetrapt in het regenachtige Stiens. v.v. Heerenveen had het aan het begin lastig met de thuisploeg en de eerste kansen waren dan ook voor Stiens. Na enkele grote kansen voor Heerenveen was het dan toch Stiens wat op 1-0 kwam. Een goede voorzet van Stiens werd van dichtbij binnengekopt door de aanvaller. Dit was dan ook de ruststand: er was werk aan de winkel voor de mannen van v.v. Heerenveen.

De rust deed de mannen van v.v. Heerenveen goed. In de 50e minuut was het Wouter Beenen die vanaf een metertje of 20 de bal met zijn zwakke been in de hoek plaatste. 1-1! Dit zou genoeg zijn voor de titel, maar v.v. Heerenveen rook bloed en zette aan. Kort daarna werd het dan ook 1-2, ditmaal gemaakt door Marc Hiemstra. Het begon er rooskleuriger uit te zien voor v.v. Heerenveen. Stiens vroeg zich vooral af wat er in de thee zat, terwijl het meegereisde publiek van Heerenveen steeds enthousiaster werd. v.v. Heerenveen ging echter rustig door met voetballen. Uit een voorzet kopte Jelmer Biesma de 1-3 binnen, waarna Wouter Beenen met de 1-4 tekende voor zijn 18e van het seizoen. Vlak voor het einde mocht Mike van der Zee met zijn 1e van het seizoen de eindstand bepalen: 1-5!

Zo geschiedde het. Het meegereisde publiek rende het veld op en de champagne werd ontkurkt. Er werden foto’s gemaakt met de sponsoren (Beenen Brillen, Bentacera, De Broedstoof, Elkwood vloeren en KPMS) en het ‘’wij zijn kampioen’’ klonk luidkeels over het sportpark. Nadat de lokale kantine gesponsord was werd er afgerezen naar Heerenveen, waar het nog tot in de late uurtjes gezellig bleef. De promotie is binnen en volgend jaar mag er wederom op een hoger niveau worden gespeeld.

Door: Joep Koenders.