UNIS Flyers verslaan Zoetermeer Panters

Foto: Twitter UNIS Flyers

HEERENVEEN - De UNIS Flyers hebben vrijdagavond voor de derde keer dit seizoen gewonnen. De bekerwedstrijd tegen Zoetermeer Panters eindigde in 5-0.

De ijshockeyers uit Heerenveen hadden de eerste twee bekerwedstrijden van het seizoen ook al gewonnen, maar die werden omgezet naar verlies. Volgens het tuchtcollege van de BeNe League had Riku Pitkänen niet mochten spelen. Flyers is het daar trouwens niet mee eens en gaat in beroep.

Zonder Pitkänen in de selectie begon Flyers goed aan het duel tegen Panters. Jasper Nordemann zette de thuisploeg al in de eerste minuut op voorsprong. Vijf minuten later maakte Lars den Edel de 2-0 en nog voor het eind van de eerste periode scoorde ook Roope Nikkilä nog.

De tweede periode in Thialf bleef doelpuntloos, maar Flyers was nog niet klaar met Zoetermeer. Den Edel en Nikkilä tekenden in de derde periode beiden voor hun tweede doelpunt van de avond, waarmee de eindstand 5-0 werd.

Lang bekertoernooi

Flyers heeft nu de eerste drie wedstrijden van het bekertoernooi gespeeld. Dat toernooi begint met een poulefase. Flyers zit in een poule met Hijs Hokij, Geleen Eaters en Zoetermeer Panters. Tegen elke club heeft Flyers nu één keer gespeeld. Op zaterdag spelen de Flyers alweer. Deze keer op bezoek bij Zoetermeer.

Eind oktober zijn de halve finales van het bekertoernooi in januari is de finale.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden