UNIS Flyers klaar voor halve finale

HEERENVEEN - Na vier weken zonder wedstrijden mag UNIS Flyers morgenavond eindelijk weer het ijs op voor een wedstrijd. 

Dan staat direct een kraker op het programma. In Thialf neemt UNIS Flyers het op tegen Snackpoint Eaters Limburg. Het betreft de tweede wedstrijd in de halve finale voor de beker. Bij winst plaatst UNIS Flyers zich voor de bekerfinale.

Coach Mike Nason blikt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen vier weken. ,,De jongens hebben een paar dagen vrij gehad met kerst. Die dagen konden ze doorbrengen met hun familie en vrienden. Dat is ook belangrijk. Normaal gesproken gaat het seizoen tijdens die dagen gewoon door, dus het was speciaal voor ze dat dit mogelijk was,” vertelt Nason. ,,Maar om een aantal weken alleen maar te trainen en geen wedstrijden te spelen is lastig. Een wedstrijd kun je niet exact simuleren in training. We hebben wel gewerkt met een onderlinge competitie om het energielevel zo hoog mogelijk te houden. Ik ben tevreden met de intensiteit die de spelers op training hebben getoond. Daarnaast was er meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.”

Morgenavond wacht dus Snackpoint Eaters Limburg in de halve finale van de beker. De halve finale wordt gespeeld in een best-of-three serie. UNIS Flyers won de eerste wedstrijd in Geleen na penaltyshots. Zaterdag kan dus de beslissing vallen, als UNIS Flyers weet te winnen. Nason kijkt uit naar de ontmoeting met Snackpoint Eaters Limburg. ,,Wij zullen ons goed voorbereiden en verwachten dat Geleen op hun best zal zijn. We moeten er direct weer staan. De intensiteit moet hoog zijn. Het is een kans om ons te plaatsen voor de bekerfinale. Voor deze groep is dat een grote prestatie. We zullen ons goed focussen op deze wedstrijd, en dan komt daarna de BeNe-League weer,” besluit Nason.

Zondag naar Eaters

Zondagavond staat de uitwedstrijd naar Snackpoint Eaters Geleen op het programma. De inzet van die wedstrijd is nog onbekend. Indien UNIS Flyers zich zaterdagavond ten koste van Snackpoint Eaters Limburg plaatst voor de finale van de beker, dan telt de wedstrijd op zondag mee voor de BeNe-League. Indien Snackpoint Eaters Limburg zaterdagavond wint in Thialf, dan is een derde beslissende wedstrijd nodig. In dat geval wordt deze derde wedstrijd in de halve finale op zondagavond gespeeld. Kortom; de inzet van de wedstrijd op zondag wordt pas gedurende het weekend bekend. In ieder geval reist het team van UNIS Flyers zondag af naar Geleen.

Halve finale: UNIS Flyers vs Eaters Limburg via livestream

Zaterdagavond om 20.00 uur speelt UNIS Flyers tegen Snackpoint Eaters Limburg in Thialf. Omdat er geen publiek aanwezig mag zijn met de huidige COVID19 maatregelen, is deze wedstrijd live te volgen via Flyers Live TV. Seizoenkaarthouders en leden van de Business Club kunnen deze wedstrijd kosteloos bekijken. Heb je al eerder een account aangemaakt? Dan moet je eerst inloggen en daarna via Abonnementen je account upgraden naar ‘UNIS Flyers Premium’. Kijk op Hoe werkt het voor alle stappen.

Heb jij geen seizoenkaart? Dan kun je een ‘wedstrijdticket’ (Pay Per View) kopen bij Flyers Live TV. Heb je al eerder een account aangemaakt? Log dan in en volg de stappen via Pay Per View. Nog niet eerder een account aangemaakt? Kies bij Abonnementen voor ‘Pay Per View’ en volg de stappen.

Bron: UNIS Flyers