Udiros Outdoor succesvol bij survivalrun in Havelte

HAVELTE - Onder prachtig zonnige omstandigheden werd in de mooie omgeving van Havelte de jaarlijkse survivalrun georganiseerd. Een grote groep atleten van Udiros Outdoor deed mee in de diverse categorieën, van jeugd tot senioren, individueel en in koppels. Voorzitter Robert-Jan Ritsema keek tevreden naar de prestaties van zijn leden: ‘Prachtig om te zien hoe iedereen zich hier laat zien, met veel doorzetten én plezier!’.

En er was genoeg reden voor tevredenheid. Zo won Kor Posthumus uit Oldeberkoop in een bijzonder knappe race de Basis Survivalrun (BSR). Deze categorie is nieuw dit survivalseizoen en dient als opstap naar de zwaardere KSR, de Korte Survivalrun. In een spannende strijd pakte Kor zijn concurrent in het laatste deel van de eindhindernis met een spectaculaire inzet op de laatste twee delen. Odwin van de Poll presteerde ook prima met een 7e plek, Rinke Heida werd 3e in de deze klasse in de categorie 50+. Wouter Keuning liep naar een mooie 5e plek in de KSR-wedstrijd.

Jeugd belangrijk
De jeugd is een belangrijke pijler voor Udiros Outdoor. Ritsema: ‘We hebben een aantal hele leuke groepen, zowel recreatief als wedstrijd gericht. Die trainen prachtig samen en laten zich steeds vaker zien bij survivalruns, zowel bij de recreatieve als de wedstrijdcategorie’. En de jeugd deed het inderdaad uitstekend, met podiumplaatsen voor Irene Groen en Claudette Ritsema. Beide werden 3e, Thygo de Vries kwam net naast het podium (4e) en Solène Ritsema liep naar een gedeelde 7e plek.

Bij de recreatieve categorieën een eervolle vermelding voor Rinske Wierda-de Boer en Marinka Pultrum. Beide dames liepen een sterke survivalrun en eindigden op plek 2 en 3 bij de run over 6,5 kilometer. Menno en Marijke Westerbrink liepen in de koppelrun over deze afstand naar de 6e plaats. Yda van der Dam en Carolien Post kwamen net te kort voor de top-10.

Samen bouwen
Al met al kwamen er zo’n twintig atleten aan de start van de club uit Nieuwehorne. De club bestaat deze zomer vijf jaar en is hard gegroeid. ‘Komende periode gaan we met elkaar weer nadenken over hoe we de komende jaren willen invullen’, aldus voorzitter Ritsema. ‘We willen samen de club verder uitbouwen, zowel qua hindernissen, organisatie en leuke activiteiten’. Met nog een paar runs voor de boeg dit seizoen wordt het seizoen eind juni afgesloten. ‘Nog een leuk eindkamp en dan op door naar volgend seizoen!’.