UDIROS Outdoor start nieuwe survivalseizoen uitstekend

Foto: Judith van Tongeren

NIEUWEHORNE - Na een periode van flink doortrainen zonder officiële runs was het in de eerste wedstrijd van het survivalrunseizoen meteen raak voor Thygo de Vries: in het Brabantse Udenhout pakte de jonge atleet uit Heerenveen een prachtige derde plaats.

Na een zinderende strijd in de laatste hindernis van het mooi aangelegde parcours finishte hij net achter de nummer 2, op slechts 1 seconde. Ook Irene Groen uit Nijeberkoop deed het uitstekend met een 7e plaats in een voor haar nieuwe leeftijdscategorie, met een langere afstand en meer hindernissen.

‘De afgelopen periode hebben we op de club zelf maandelijks wedstrijdjes georganiseerd, gewoon omdat het leuk is om te doen én ons goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen’. Hoofdtrainer Ydo de Vries zag zijn pupillen goed presteren in Brabant. ‘Op ons complex in Nieuwehorne hebben we de mogelijkheid om een parcours van 2,5 kilometer te doen, met 18 hindernissen. Elke maand hebben we geoefend, zowel de wedstrijd als recreatieve lopers. Heel mooi dat we hier alvast het resultaat zien’.

Komende periode trekken meer Outdoor atleten naar wedstrijden toe. Volgens De Vries het gevolg van een resultaat van het rustig op- en uitbouwen van de club: ‘Zoals het er nu uitziet gaan we met een record aantal leden naar de survivalrun in Leeuwarden’. Met meerdere deelnemers in alle wedstrijdklassen, vooral bij de jeugd komen er een aantal talenten aan. ‘We zijn heel benieuwd hoe zij staan ten opzichte van hun leeftijdsgenootjes’. Maar ook in de nieuwe categorie bij de volwassenen, de Basis Survivalrun (BSR) heeft de club een aantal kanshebbers voor het eindklassement. ‘Ook dat is prachtig, die dames en heren zijn hier een aantal jaar terug begonnen en zijn steeds een stapje beter geworden. Juist deze groep heeft een mooie progressie laten zien tijdens de eigen clubruns, we zijn erg benieuwd hoe zij ervoor staan’.

De survivalvereniging in Nieuwehorne bestaat komende september 5 jaar, als onderdeel van de omnisportvereniging UDIROS. En de groei zit er nog steeds flink in, zowel bij de jeugd als de volwassenen. ‘Steeds meer mensen haken aan’, aldus De Vries: ‘We hebben een loopgroep op maandagavond, bootcamp op dinsdagavond en bieden 4 keer een survivaltraining aan. Als je lid bij ons bent, kun je aan al deze activiteiten meedoen’. Het sportcomplex is indrukwekkend en wordt  verder ontwikkeld naar een ‘OUTDOOR Park’. Met een vrij toegankelijk parcours de santé, een pannankooi en binnenkort volgt de aanleg van een beachveld. En voor het 5-jarig bestaan van de afdeling Outdoor wordt een nieuwe uitbreiding voorbereid. De Vries: ‘wij zitten nooit stil, dus er komt wel weer een verrassing aan.’
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden