UDIROS Outdoor professionaliseert door: Geart de Jong gecertificeerd looptrainer

Foto: Judith van Tongeren

NIEUWEHORNE - In Nieuwehorne kan de vlag uit. Na een door corona langer voortraject sloot UDIROS Outdoor trainer Geart de Jong zijn opleiding tot Basis Looptrainer 3 af met een praktijkexamen op de atletiekbaan in Leeuwarden. 

De opleiding is georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Met het praktijkexamen werd, na goedkeuring van een portfolio met trainingsplannen, schema's en doelstellingen, het diploma overhandigd aan de 47-jarige inwoner van Nieuwehorne. 

‘Dit is weer een prachtige stap voor de club’ aldus hoofd van de Technische Commissie van UDIROS Outdoor Ydo de Vries. ‘Geart traint de loopgroep op maandagavond en we zien daar steeds meer mensen op af komen’. De kruisbestuiving met de andere activiteiten van Outdoor begint ook steeds meer op gang te komen. ‘De bootcampers en survivallaars hebben ook de mogelijkheid om met een gediplomeerd trainer aan de slag te gaan’. Vooral ook de survivalrunlopers kunnen nog veel winst behalen in hun looptechniek. 

Ondertussen zijn de plannen er al om met de jeugd loopclinics op te pakken, want hoe jonger je begint met het aanleren van een goede looptechniek, hoe meer profijt je daar van hebt. ‘Als club hebben we gewoon heel goede mensen in huis’, aldus Ydo de Vries. ‘Zeker in deze tijd waarin alle survivalrun wedstrijden zijn afgelast zoeken we naar andere manieren om goed door deze tijd heen te komen’. De club zet veelal eigen enthousiaste mensen in, zoals de wedstrijdtoppers Siemen Keijzer, Wouter Keuning en Werner Valk. De Vries: ‘Daar kan de jeugd veel van leren, die mannen lopen in de top van Nederland’. De club zoekt naar wat wel kan binnen alle voorwaarden van het RIVM en de corona protocollen: ‘Ook een clinic op basis van de Wim Hof Methode wordt bekeken hoe die veilig gegeven kan worden’. 

 

Ook daar kan de club een beroep doen op Geart de Jong, die afgelopen zomer via een filmpje op de clubapp nog liet zien ook deze techniek te beheersen. Na deze opleiding tot Basis looptrainer is het nu tijd om het geleerde verder in de praktijk door te ontwikkelen. En mogelijkheden genoeg bij Outdoor, gelet op het gestaag aantal groeiende leden maar ook de faciliteiten op het sportcomplex in Nieuwehorne. Zo werd afgelopen weekend nog een prachtig trimparcours geopend wat de mogelijkheden voor de lopers, bootcampers en survivallaars weer vele malen groter maakte. De Vries: ‘We bouwen door aan de club, we hebben nog genoeg plannen en ideeën. En we zijn hartstikke laagdrempelig, als je zin hebt een keer mee te doen, kom gewoon langs en sluit aan’. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden