UDIROS bouwt met nieuw parcours aan de toekomst

NIEUWEHORNE - Onder prima sportieve omstandigheden werd zondag op sportcomplex De Horne een prachtig nieuw trimparcours met diverse oefeningen geopend. 

Wethouder Jelle Zoetendal onthulde samen met voorzitter Henri Deelstra het informatiebord van het ‘UDIROS parcours’, waarna hij het startschot gaf voor gezellige clubrun over de aangelegde hindernissen.

Sportief ondernemerschap

‘UDIROS bouwt hard aan de toekomst’, aldus voorzitter Henri Deelstra. Het aangelegde trimparcours, geïnspireerd op diverse parcours de santé elders in het land, bestaat uit verschillende looprondes variërend van 400 tot meer dan 1.000 meter. Onderweg kom je evenwichtsoefeningen, maar ook oefeningen voor rug-, arm- en buikspieren tegen. Deelstra: ‘Het parcours is vrij toegankelijk voor iedereen, ook als je niet lid bent van de club maar wel lekker wil bewegen’.  

Het trimparcours is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Iepen Mienskipsfuns van de provinsje Fryslân. ‘We hebben daar als club onze plannen en ambities opgeschreven in een mooi projectplan. De kracht van onze club zit in de combinatie van goede ideeën én vrijwilligers die het kunnen uitvoeren. Naast de subsidie zijn we zelfs nog beloond met een bonus als een van de voorbeeldprojecten van Fryslân’ vervolgt de trotse voorzitter.

UDIROS groeit 

De effecten van corona zijn ook in Nieuwehorne goed te merken. Met name op financieel terrein miste de club de nodige (kantine) inkomsten. ‘Gelukkig zijn veel leden de club trouw gebleven, ondanks dat er even niet gesport kon worden’ aldus Deelstra. Inmiddels draait de club binnen alle voorwaarden en met alle afdelingen (voetbal, korfbal, gym & dans, volleybal en outdoor) weer zo goed als het kan. En de club ziet het ledenaantal groeien. ‘Met name onze afdeling Outdoor groeit gestaag, die zijn na drie jaar niet meer weg te denken hier op de club’. En de vereniging blijft vernieuwen, want dat is nodig om meer jeugd, volwassenen en ouderen aan het sporten te houden en te krijgen.

De ondernemersgeest van Outdoor en de andere afdelingen heeft al geleid tot een nieuwe aanvraag bij het Iepen Mienskipsfuns. Deelstra: ‘Door de eerste bijdrage vanuit de provinsje hebben we onze doelstellingen van over een paar jaar naar voren kunnen halen’. En wederom is de aanvraag positief ontvangen door de provinsje. ‘Komend voorjaar kunnen we starten met de aanleg van een prachtig beachveld’. Voor de volleyballers en voetballers een prachtige uitbreiding én het biedt weer allerlei mogelijkheden om nieuwe evenementen te organiseren. Ook de scholen in Oude- en Nieuwehorne profiteren mee, vooral voor de gymlessen die buiten worden gegeven.

Clubrun

Ook wethouder Zoetendal was onder de indruk van het parcours en de wijze waarop de club bezig is met het continu doorbouwen: ‘Dit is een prachtig voorbeeld van hoe sterk de mienskip hier is en waar die toe in staat is’. Ondertussen finishen de eerste en jongste deelnemers na hun ronde van 2,5 kilometer en 18 hindernissen, allemaal over het eigen UDIROS terrein. Met rode wangen van de inspanningen én supertrots dat ze hun eigen clubrun hebben volbracht.

‘Dit smaakt naar meer’, aldus Robert-Jan Ritsema, voorzitter van de afdeling Outdoor. ‘We hebben hier 140 deelnemers over het parcours gehad, praktisch zonder opstoppingen’. Er zijn ideeën om met een aantal andere survivalrunverenigingen iets vergelijkbaars te organiseren: ‘Uiteraard binnen alle corona voorschriften, maar met de huidige regels was het goed te doen vandaag’.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden