Turnsters Olympische selectie gaan trainen in Heerenveen

HEERENVEEN  - De Nederlandse turnsters gaan binnenkort trainen in Heerenveen. Er wordt een nieuwe turnhal voor hen ingericht, waar ze centraal zullen trainen. De verwachting is dat ze er eind december of begin januari volledig in kunnen.

De turnsters uit de Olympische selectie hebben sinds 23 september in Nijmegen samen getraind, maar ze deden het allemaal bij hun eigen trainer. Die verandering in het programma was een gevolg van de beschuldiging door oud-turnsters aan het adres van verschillende coaches, zoals Vincent Wevers en Gerben Wiersma.

Zij mochten in september weer training geven in Nijmegen. Hierbij is onafhankelijke waarneming en intensieve mentale begeleiding beschikbaar. "Voor de turnsters verandert er in Heerenveen niets, alleen de locatie wisselt", zegt technisch directeur Mark Meijer. De waarneming en begeleiding gaan mee.

Geen EK

De turnselecties nemen vanwege de coronapandemie niet deel aan de Europese kampioenschappen, die in december in Turkije plaatsvinden. De KNGU onderzoekt de mogelijkheden voor het organiseren van een vervangend toernooi voor junioren en senioren. Deze wedstrijd zou ook plaats moeten vinden in Heerenveen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden