Tiny Hoekstra verruilt sc Heerenveen na negen seizoenen voor Ajax

Foto: Omrop Fryslân

HEERENVEEN - Na negen jaar bij SC Heerenveen speelt voetbalster Tiny Hoekstra het komende seizoen voor Ajax. 

Hoekstra (24) heeft een contract getekend voor een jaar. Ze is niet de enige Friezin in Amsterdam, Sherida Spitse speelt er ook.

Hoekstra komt oorspronkelijk uit Rinsumageest. Ze maakte haar debuut bij Heerenveen in 2012, toen de Friese vrouwen nog in de BeNe League speelden.

Het beste jaar beleefde Hoekstra in 2018/19, toen ze met Fenna Kalma een plaag was voor de eredivisieverdedigers. De aanvalster maakte dat seizoen 27 doelpunten. Ze speelde ook verschillende jeugdinterlands voor Oranje, maar tot een debuut in het Nederlands elftal kwam het nog niet.

Na negen seizoenen voor Heerenveen is het volgens Hoekstra tijd voor een nieuwe club. "Ik denk dat ik ook wel toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik ben trots dat ik deze stap kan maken en ik denk dat Ajax een heel mooie club is, met voetbal waar ik precies tussen pas."

Ajax doet de laatste jaren mee om de titel en werd in de nog jonge geschiedenis twee keer kampioen bij de vrouwen. Het niveau is hoger dan bij Heerenveen, maar er zijn meer verschillen. "De faciliteiten zijn daar supergoed. Je kunt altijd krachttraining doen wanneer je dat wil. Heerenveen kan daar nog wel stappen in zetten."

Geblesseerd

Het zou zomaar kunnen dat Hoekstra haar laatste wedstrijd voor Heerenveen al gespeeld heeft. Ze is al wekenlang geblesseerd en de competitie duurt niet lang meer. Er zijn nog vier wedstrijden.

Ze hoopt dat ze nog kan spelen voor de ploeg van Roeland ten Berge. "Als je er zolang gespeeld hebt, wil je op een goede manier afsluiten. Maar er is ook wel een kans dat ik niet meer in actie kom."

Bekijk HIER de reportage van Omrop Fryslân.