Tibor Halilovic loopt een dag stage als sportjournalist bij Omrop Fryslân

Foto: Omrop Fryslân

HEERENVEEN - Tibor Halilovic is profvoetballer, maar dat had ook zomaar anders kunnen lopen. Hij wilde namelijk sportjournalist worden. 

Na de opleiding journalistiek in Kroatië, liep hij donderdag één dag als sportjournalist stage bij Omrop Fryslân. Hij interviewde als eerste opdracht coach Johny Jansen. 

 Halilovic is opgegroeid in Zagreb. Hij was een goede leerling en kon kiezen tussen drie studies: economie, politieke wetenschappen of journalistiek. Het werd het laatste: "En dan was ik vooral geïnteresseerd in de sportjournalistiek. Of in regie. Ik vind het boeiend hoe het er achter de camera aan toe gaat", geeft Halilovic aan.

"Ik wist niet hoe mijn voetbalcarrière zou lopen. Dit leek mij ook een mooie stap." Maar zijn voetbalcarrière verloopt goed. In Zagreb speelde hij bij de jeugd voor Dinamo Zagreb en voor het eerste Lokomotiva Zagreb en via Wisla Kraków in Polen kwam hij terecht bij HNK Rijeka in Kroatië.

Daar werd hij door Heerenveen opgepikt. Bij sc Heerenveen is hij een vaste basisspeler. Doordat Bochniewicz en Mulder ontbreken, is hij zelfs de aanvoerder.

Dit seizoen speelt Halilovic op de positie van nummer tien. "Ik vind mezelf meer een box-to-box-speler, maar het gaat niet heel slecht op deze positie." Hij scoorde dit seizoen drie goals. "Ik heb een bepaald aantal goals in mijn hoofd, maar dat vertel ik niet. Dat vertel ik je aan het eind van het seizoen wel."

Klik HIER voor de reportage van Omrop Fryslan. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden