Thialf krijgt meer tijd voor zoektocht naar verzekeraar inclusief zonnepanelen

Foto Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Thialf heeft vier maanden langer de tijd gekregen om het ijsstadion weer aan de eisen te laten voldoen van verzekeraars. Hierdoor geldt de lopende verzekering in ieder geval tot 1 februari 2021. Tot die tijd blijft de zonne-energie-installatie op het dak van Thialf uitgeschakeld. De inzet is erop gericht Thialf verzekerd te houden met behoud van de zonnepanelen.

Mogelijk brandgevaar
Vanwege mogelijk brandgevaar van de zonnepanelen lieten de verzekeraars eind mei weten de verzekering op 1 oktober te stoppen als de panelen niet van het dak af gingen. De installatie is toen uitgeschakeld. De provincie Fryslân liet vervolgens onderzoek doen naar de verzekerbaarheid van Thialf en de zonnepanelen. Voor een goede afronding en het uitwerken van mogelijk oplossingen is meer tijd nodig. Die heeft Thialf nu gekregen.

Behoud zonnepanelen
Het verzekerd houden van Thialf met behoud van de zonnepanelen behoort tot de reële mogelijkheden. Op het dak van het ijsstadion liggen zo’n 5000 panelen. Deze voorzien het gebouw van energie. Zonder de installatie moet Thialf op zoek naar andere energiebronnen, wat de nodige kosten met zich kan meebrengen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden