Team Reggeborgh rijdt marathon voor Stichting Jarige Job

Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

HEERENVEEN – Het marathonteam van Reggeborgh rijdt de marathon van Heerenveen aanstaande zaterdag 7 januari voor Stichting Jarige Job. 

In een speciaal ontworpen schaatspak verschijnen de marathonschaatsers van coach Roy Boeve aan de start in Thialf om aandacht te vragen voor de stichting die zich inzet voor kinderen die door armoede thuis hun verjaardag niet kunnen vieren.

De unieke schaatspakken van Bioracer worden diezelfde avond door veilingmeester Jannes Mulder geveild tijdens een speciale business-avond van het team. De opbrengst van de veiling gaat naar Stichting Jarige Job. Ook op de Weissensee zullen de marathonmannen één wedstrijd rijden in dit speciale Jarige Job pak.

Waarom dit initiatief van marathonteam Reggeborgh?

In topsport draait het om winnen, dat weet het marathonteam maar al te goed. Maar Reggeborgh heeft ook oog voor de wereld buiten de topsport. Het bedrijf steunt diverse goede doelen en Stichting Jarige Job is er één van. “Als team dragen wij graag ons steentje bij om aandacht te vragen voor Jarige Job. Ze doen ontzettend goed werk en helaas wordt er steeds vaker een beroep op ze gedaan”, weet coach Roy Boeve. “We zullen alles in het werk stellen om er een onvergetelijke avond van te maken.”

Succesvol

Boeve en zijn team zijn in de ‘winning mood’. Gary Hekman won de eerste marathon op natuurijs en de twee volgende marathons waren ook voor de geweldenaar uit Kampen. Op Nieuwjaarsdag won Evert Hoolwerf na wederom geweldig teamwork in Amsterdam de Nederlandse titel op kunstijs. “Het is een feest om met ons team te winnen. Dat gevoel gunnen wij kinderen die jarig zijn ook. Want ieder kind verdient een verjaardag”, zegt Gary Hekman. 

Over Stichting Jarige job

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, traktaties en visite niet vanzelfsprekend. Meer dan 100.000 kinderen kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen deze kinderen geen cadeaus, taart en kunnen ze niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelf ziek.

Stichting Jarige Job ontstond in 2010 naar aanleiding van de eerste verjaardag van Maas Lloyd, zoon van Huib Lloyd en Barbara Kathmann. Door het overweldigende aantal cadeaus dat Maas op zijn eerste verjaardag kreeg, bedachten Huib en Barbara hoe dit er in armere gezinnen aan toe ging. Dat de situatie in een rijk land als Nederland zo dramatisch was en is, hadden zij nooit kunnen vermoeden. Inmiddels maakt Jarige Job het mogelijk dat meer dan honderdduizend kinderen per jaar toch hun verjaardag kunnen vieren.

Aanwezig bij marathon

Oprichter Huib Lloyd en zijn gezin zijn zaterdag 7 jan ook aanwezig bij de speciale Jarige job marathon in Heerenveen. Leuk detail is dat zoon Maas in het mascotte pak van Jarige job een ronde over het ijs zal schaatsen voorafgaande aan de marathon voor de heren die om 20.15 uur start.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden