Suzanne Schulting: "Weet nog niet of ik dit seizoen ook voor langebaan ga"

Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Maar liefst zeven Friese shorttrackers maken dit seizoen kans op deelname aan de Olympische Winterspelen in februari 2022. Woensdag was de seizoensaftrap bij een sponsor in Amsterdam.

Van de zes is Suzanne Schulting eigenlijk al zeker. Omdat ze wereldkampioen is, is ze al verzekerd van deelname aan de Olympische Winterspelen. Maar wat ze met het langebaanschaatsen gaat doen, weet ze nog niet. "Op het moment dat we klaar zijn met plaatsing als land voor de Spelen, zeg ik: Oké, hoe sta ik ervoor op de langebaan? Wat voor trainingswedstrijden moet ik nog rijden? Hoe gaan die? Krijg ik er energie van?"

Deelname OKT langebaan nog niet zeker
Schulting is er nog niet zeker van of ze tussen Kerst en oud en nieuw aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) gaat meedoen. "Nou kijk, het NK en EK Shorttrack zit er dicht op. Als het tot gevolg heeft dat ik niet honderd procent het beste van mezelf kan laten zien, dan moet ik mezelf wel afvragen hoeveel zin het heeft eraan mee te doen."

Daan Breeuwsma
Daan Breeuwsma ziet ook dat de concurrentie toeneemt. Bovendien is hij met zijn 33 jaar de oudste van de ploeg. Voor het EK van vorig jaar moest hij zijn plaats afstaan. "Maar op het WK was ik er weer bij en heb ik mijn waarde wil laten zien " Sterker nog: "Volgens mij reed ik daar mijn beste rondjes. Ik heb mijn waarde wil laten zien. Daarom vind ik het ook zo leuk. Dit is niet een jaar om zomaar wat te doen of te proberen."

Kijk voor de reportages op www.omropfryslan.nl/nieuws/1090579-schulting-weet-nog-niet-ik-dit-seizoen-ook-voor-langebaan-ga
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden