Suzanne Schulting slaat NK shorttrack over vanwege lichte blessure

Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Suzanne Schulting doet dit weekeinde niet mee aan de Nederlandse kampioenschappen shorttrack in Leeuwarden. De drievoudig olympisch kampioene heeft een lichte liesblessure en slaat het toernooi in de Elfstedenhal daarom uit voorzorg over.

Tijdens de NK zijn startbewijzen te verdienen voor de EK over twee weken in de Poolse stad Gdansk, maar Schulting is op basis van haar prestaties in de wereldbeker al zeker van deelname.

De 25-jarige shorttrackster haakte vorig jaar op oudejaarsdag ook al af voor de NK, eveneens vanwege lichte liesklachten. Toen wilde Schulting geen risico's nemen met het oog op de Olympische Spelen van Beijing. In februari prolongeerde ze op de Winterspelen haar olympische titel op de 1000 meter en ze pakte ook goud met de aflossingsploeg.

Yara van Kerkhof en Bram Steenaart slaan de NK op zaterdag en zondag in Leeuwarden ook over. Schulting en Van Kerkhof deden vrijdag wel mee aan de zogeheten time trials in Thialf, die onderdeel zijn van de EK-kwalificatie.