Succes voor UDIROS Outdoor - Henri Deelstra wint de BSR (40+) in Vollenhove

NIEUWEHORNE - Een van de klassiekers op de survivalrun kalender, ‘Veno in de Wetlands’. Een parcours waar de weersomstandigheden van grote invloed zijn hoe de deelnemers de finish halen.

Maar niets is zo onvoorspelbaar als het weer in de herfst, en onder relatief prima condities werd er een mooie survivalrun uitgezet, met prima prestaties voor de atleten van UDIROS Outdoor.

In de nieuwe wedstrijdcategorie van dit seizoen, de Basis Survivalrun (BSR), liep Henri Deelstra in de leeftijdscategorie 40+ een ijzersterke run en pakte de hoogste podiumplaats. Onlangs nam de in Jubbega wonende Deelstra afscheid als voorzitter van omni-vereniging UDIROS, waar met veel waardering werd gekeken naar zijn gedrevenheid en jarenlange inzet waarmee hij de club door moeilijke tijden heeft geloodst.

Ook de jeugd kwam weer goed voor de dag in Vollenhove. Met een prachtige 2e plaats liet Claudette Ritsema zien in de categorie 12-14 jaar dat ze in goede vorm is. Trainer Ydo de Vries zag in deze categorie zoon Thygo knap derde worden. ‘We hebben echt een aantal toppers aan de start staan’, keek De Vries tevreden terug. ‘Maar ook de jeugd die recreatief wil blijven lopen, samen met de kinderen die net gestart zijn met de sport, doen het harstikke goed. We hebben een hele leuke groep kinderen die veel plezier maken én ook nog eens voor de prestaties gaan’.

Irene Groen uit Nijeberkoop loopt dit jaar voor het eerst in de categorie 15-17 jaar. Dat betekent een langer parcours met meer hindernissen. In een spannende strijd met twee andere dames was het stuivertje wisselen en finishte ze op een derde plek. De Vries zag dat het verschil klein was: ‘De top-3 finisht binnen een minuut van elkaar, mooi om te zien hoe de dames de strijd aangaan’. Buurvrouw Wendy Jongsma werd knap vierde bij de Korte Survivalrun (KSR), de wedstrijd voor de volwassenen. Bij de mannen finishte Thijmen Bakker heel knap op plek 9, in zijn eerste seizoen bij de senioren.

Prachtig om te zien waren de prestaties van Kor Posthumus uit Oldeberkoop en Odwin van de Poll uit Lippenhuizen. Beiden liepen de kwalificatierun van 8 kilometer en finishten in de top-10. Van de Poll deed dat op plek 4, Posthumus liep in zijn derde survivalrun dit seizoen naar een knappe zevende plek. Trainer Ydo de Vries zag het met genoegen aan: ‘Bij de volwassenen hebben we gezocht naar andere prikkels, naar nieuwe trainingsvormen. Je ziet dat het werkt, zeker als je deze mannen aan het werk ziet’. 

Bij UDIROS Outdoor wordt inmiddels achter de schermen druk gewerkt aan de organisatie van de Sint Thomas Trailrun. De 8ste editie van deze trailrun vindt plaats op ‘derde Kerstdag’ (27/12), in de prachtige omgeving van Nieuwehorne, met passages over de Kiekenberg, het Ketliker Schar en vele mooie paden. ‘Het lijkt erop dat we hier mee door kunnen gaan’, aldus De Vries. ‘We gaan voor een echte buitensport, binnen alle mogelijkheden die er zijn’. Met afstanden van 2 en 3 kilometer voor de kinderen, voor de volwassenen zijn de afstanden van 7.5, 12, 18, of 28 kilometer. Met uiteraard het Sint Thomasluiden op de achtergrond.      
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden