Start bekercompetitie met topwedstrijd in Thialf

HEERENVEEN - UNIS Flyers start zaterdag het nieuwe seizoen met de bekercompetitie. 

De strijd tussen de vier Nederlandse teams (Heerenveen, Den Haag, Geleen en Zoetermeer) barst dan los wie uiteindelijk de Nederlandse beker wint. UNIS Flyers ontvangt zaterdagavond om 20.00 uur UltimAir Hijs Hokij in Thialf.

UNIS Flyers en UltimAir Hijs Hokij zijn al jaren concurrenten van elkaar, en staan met regelmaat in de finales tegenover elkaar. Het belooft dus een prachtige strijd te worden tussen twee ijshockeygrootmachten. Hoofdcoach Mike Nason is benieuwd naar de confrontatie met Den Haag. ,,We spelen al jaren tegen ze. Ook nu hebben we weer video’s van ze bekeken. Wij weten hoe ze spelen,” begint Nason.

,,Ik denk dat Hijs Hokij een hardwerkend team is, dat fysiek ijshockey speelt. Ze zijn sterk op de forecheck en hebben een goede powerplay. We moeten dus uit de strafbank blijven. Misschien zijn ze zelfs wel favoriet in de competitie dit jaar. Dit is één van de moeilijkste wedstrijden, maar voor ons een mooie krachtmeting om te zien hoe ver we zijn,” zet Nason uiteen.

Zaterdagavond om 20.00 uur is de wedstrijd in Thialf tegen Den Haag. Een dag later speelt UNIS Flyers de uitwedstrijd tegen Geleen. Face-off is om 19.00 uur in Geleen.

Agenda wedstrijdavond

  • 19.00 uur - Business Lounge geopend
  • 19.30 - 19.45 uur - Uitleg spelregels
  • 20.00 uur - Aanvang wedstrijd
  • De wedstrijd heeft 3 perioden van 20 minuten met tussendoor 15 minuten pauze Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden