Shorttrackster Lara van Ruijven (27) is vrijdagavond overleden

Foto: Gewoan Dwaan/Douwe Bijlsma

HEERENVEEN - Shorttrackster Lara van Ruijven (27) is vrijdagavond overleden. Dat meldt de schaatsbond KNSB.

De wereldkampioene op de 500 meter werd ernstig ziek op een trainingskamp in de Franse Pyreneeën. Ze werd met spoed opgenomen in een Frans ziekenhuis. Daar bleek dat ze kampte met een stoornis aan haar immuunsysteem. 

Van Ruijven, die al een tijd voor haar sport in Heerenveen woont, lag op de intensive care. Ze werd kunstmatig in coma gehouden. Haar toestand was al die tijd kritiek.

Collega shorttrackers reageren voor ongeloof op social media. Suzanne Schulting reageert via Twitter op het droevige nieuws: "Jij zei ooit tegen mij, in de heatbox, voor de start van mijn EK relay finale debuut, dat het wel goed zou komen.. Dit zei ik 2 weken geleden ook tegen jou. Maar het is niet goed gekomen.. Ik ga je zo verschrikkelijk missen lieve Laar. Ik hou van je"

Sjinkie Knegt: Lieve Lara, ik zal je ongelofelijk missen.10 jaar lang reisden we samen de hele wereld over, deelden we successen, maar ook teleurstellingen. Altijd was jij de vrolijke en positieve persoon in ons team. Ik zal jou nooit vergeten. Rust zacht Lara, jij bent voor altijd in ons hart.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden