Schaatsen in Thialf voor mensen met een longaandoening

HEERENVEEN - Op maandagmorgen van 9.15 – 11.30 schaatst een groepje dames en heren die astma of COPD hebben in Thialf te Heerenveen op de 333 meter baan onder leiding van trainer Henk Boersma. 

Op dit 1e klas ijs schaatst de groep, na eerst een warming up gedaan te hebben, 3 kwartier dan een koffiepauze en daarna weer 3 kwartier. De koffiepauze is ingelast omdat de mensen uit deze groep moeite hebben om een training van 11/2 uur vol te houden vanwege de longaandoeningen. Er worden schaatstechnische oefeningen gedaan, bochtentechniek en duurtraining. De trainer geeft individueel aanwijzingen aan de deelnemers. Daarnaast is er ook tijd om ontspannen rondjes te rijden.

Het is een groep waarbij het accent ligt op conditie in stand houden/verbeteren, ijsgewenning en gezelligheid. Het is goed voor de longconditie. De lucht is schoon en fris, de temperatuur is tussen de 10 en 15 graden. Leeftijd en niveau variëren.

Elk jaar gaan er zelfs enkele leden uit de groep naar Oostenrijk om op de Weissensee te schaatsen. Door de trainingen hebben zij een goede conditie, uithoudingsvermogen en geen angst voor het ijs.

Deze aangepaste sport wordt, vanaf eind september tot half maart, in samenwerking met het Longfonds georganiseerd door het VOAS (Vereniging voor Ontwikkeling van Aangepaste Sporten in Friesland).

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze schaatstraining in Thialf, er is momenteel nog ruimte voor nieuwe leden, voor beginners of gevorderden. Niet meer schaatsen vanwege de luchtwegen of angst voor het ijs? je pikt het schaatsen snel weer op in deze groep! Voor info mailen naar trienkeboersma@hotmail.com of bel met Henk Boersma 0512-341824.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden