sc Heerenveen wint van Fortuna Sittard

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN -sc Heerenveen heeft zaterdag de derde overwinning van het seizoen gepakt. Thuis tegen Fortuna Sittard werd het 1-0.

Heerenveen had al snel een voorsprong te pakken. Henk Veerman kopte een hoekschop van Joey Veerman in de goal: 1-0. Even later was Henk Veerman weer dichtbij een doelpunt, maar nu kopte hij naast.

Na een sterke openingsfase zakte het niveau en er waren bijna geen kansen. Duarte probeerde het voor Fortuna, maar zag dag Erwin Mulder zijn schot kon keren. Net voor rust schoot Joey Veerman in het zijnet.

Na de rust kreeg Heerenveen via Benjamin Nygren en Lucas Woudenberg een paar goede kansen om de score uit te breiden. Zij slaagden er echter niet in om Fortuna-doelman Yanick van Osch te passeren.

De grootste kans was voor Tibor Halilovic. De Kroaat schoot een voorzet van debutant Anthony Musaba van dichtbij tegen Van Osch aan.

In de slotfase zette Fortuna alles op alles om de gelijkmaker te maken. Met opportunistisch spel kwamen er ook kansen voor onder meer Seuntjes en Baghdadi, maar de bal ging er niet in. Zo trok Heerenveen de drie punten over de streep.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden