sc Heerenveen wint oefenduel met Cercle Brugge

Foto: sc Heerenveen/FPH

ROOSENDAAL - sc Heerenveen heeft het goede gevoel vastgehouden tijdens de interlandperiode. De ploeg van Kees van Wonderen heeft donderdagmiddag het oefenduel met Cercle Brugge met 1-0 gewonnen. In Roosendaal zorgde Rami Al Hajj vanaf de strafschopstip voor de enige treffer van de wedstrijd.

Kees van Wonderen kon niet beschikken over de internationals, terwijl ook Joost van Aken, Pawel Bochniewicz en Amin Sarr niet in de spelersbus stapten naar Noord-Brabant. Het zorgde ervoor dat meerdere reserves de kans kregen om zich van hun beste kant te laten zien. Ondanks meerdere wijzigingen bleef de ploeg de goede vorm vasthouden tegen de nummer zeventien van België.

Dat er slechts een treffer viel, was een klein wonder. Tibor Halilovic raakte in de eerste helft de lat met een snoeihard schot en na de pauze raakte ook invaller Milan van Ewijk nog het aluminium namens de Friezen. Niet lang na die tweede bal op de lat werd er toch nog gescoord. Al Hajj versierde een strafschop en schoot die feilloos tegen de touwen.

Een samenvatting van de wedstrijd is vrijdag te zien op het YouTube-kanaal van sc Heerenveen!