sc Heerenveen wint in leeg stadion van Willem II

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - Na vier keer puntverlies op rij heeft sc Heerenveen weer eens gewonnen in de eredivisie. 

De Friezen vochten zich tegen Willem II met een man minder terug van een achterstand en wonnen met 2-1.

Zeventig minuten lang stond Heerenveen met tien man op het veld, nadat Anthony Musaba zijn tweede gele kaart pakte. Daarvoor ontsnapte Heerenveen al eens aan een achterstand, nadat Willem II in één aanval de lat en de paal raakte.

Nadat Heerenveen met een man minder kwam te staan, had Willem II wel het betere van het spel, maar zonder tot veel grote kansen te komen. Doelman Xavier Mous moest in actie komen bij een afstandsschot van Godfried Roemeratoe, maar kreeg het verder niet heel druk.

De beste kansen waren zelfs voor Heerenveen. Spits Henk Veerman kwam vlak voor de goal in scoringspositie, maar werd van scoren afgehouden door doelman Timon Wellenreuther. En ook Filip Stevanovic had de Friezen op voorsprong kunnen zetten, maar hij schoot de bal voorlangs.

Halverwege de tweede helft kwam Willem II met een man meer toch op voorsprong. Ché Nunnely stond bij een voorzet helemaal vrij bij de tweede paal en hoefde de bal in feite alleen maar aan te raken: 0-1.

Heerenveen had niet lang nodig om de klap te verwerken. Bij een counter speelde Filip Stevanovic zichzelf goed vrij, hij kapte naar binnen en krulde de bal in de verre hoek.

De Friezen roken bloed en nog geen vijf minuten later was het zelfs 2-1. Uit een corner van Joey Veerman won verdediger Nick Bakker in de lucht van Ulrik Jenssen en hij kopte de bal over Wellenreuther heen.

Het was een fase waarin er veel gebeurde, want weer twee minuten later stond niet alleen Heerenveen met tien man, maar ook Willem II. Miquel Nelom stond nog geen kwartier in het veld. maar pakte toen al zijn tweede gele kaart.

De Tilburgers kwamen nog wel in de buurt van de gelijkmaker, maar Mous hield de voorsprong vast voor sc Heerenveen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden