sc Heerenveen Vrouwen verliezen thuis van Feyenoord.

HEERENVEEN - De eerste wedstrijd van de tweede periode in de Pure Eredivisie Vrouwen start met een wedstrijd tegen de Feyenoord vrouwen. De wedstrijdsponsor van vandaag is Bentacera.

Even voor zeven uur komen de supporters uit Rotterdam binnenstromen en wordt de tribune goed gevuld. Om half acht komen de elftallen het veld oplopen en klinkt het Fries volkslied door de speakers. De wedstrijd begint met balbezit voor de sc Heerenveen Vrouwen. Het tempo van de wedstrijd ligt erg hoog en beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. In het eerste kwartier zetten de ploegen elkaar onder druk maar zijn er nog geen uitgespeelde kansen. In de 23e minuut wordt Feyenoord met een afstandsschot gevaarlijk. Dinkla kan niet bij de bal en via de doellat gaat de bal terug het veld in. De sc Heerenveen vrouwen proberen kansen te creëren via de buitenspeelsters, Feyenoord weet dit goed te verdedigen. In de 32e minuut probeert Feyenoord tot scoren te komen met wederom een afstandsschot, Dinkla is alert en stopt het schot. De speelsters gaan de rust in met een 0-0 stand.

De tweede helft begint met een wissel aan de kant van Feyenoord. Isa Kagenaar komt in het veld voor Justine Brandau. De sc Heerenveen vrouwen weten in het begin van de tweede helft niet tot een aanval te komen. In de 51e minuut weet Feyenoord te scoren. Vanuit een vrije trap genomen door Romée van de Lavoir weet Samantha van Diemen de bal in het net te krijgen. Sc Heerenveen vrouwen is na de tegengoal op zoek naar de gelijkmaker en komt Nikée van Dijk in de 65e minuut tot een doelpoging maar haar poging wordt gestopt door Jacintha Weimar. In de slotfase voeren de sc Heerenveen Vrouwen de druk op. Feyenoord wordt in deze fase slordiger en krijgt in de eindfase nog een twee gele kaarten, waarvan één voor het wegtrappen van de bal bij een vrije trap voor Heerenveen. In de tweede helft wordt nog drie minuten extra speeltijd uitgetrokken. De sc Heerenveen vrouwen lukt het niet om de gelijkmaker te maken en de wedstrijd eindigt met een 0-1 overwinning voor Feyenoord.
Met deze overwinning neemt Feyenoord de koppositie over van Ajax en blijven de sc Heerenveen vrouwen op de zevende plaats staan.

De woman of the match is Merel Bormans. Zij ontvangt de bloemen uit handen van wedstrijdsponsor Bentacera.

De eerstvolgende wedstrijd wordt op vrijdag 3 december uitgespeeld tegen Excelsior. De eerstvolgende thuiswedstrijd staat gepland op zondag 12 december. Dan wordt om 12:15 afgetrapt tegen PSV.

Opstelling
Sc Heerenveen vrouwen:
Dinkla; Duppen (68. Meijer), Bormans, Philippo (68. Buikema), Foederer (90. Huls), van de Ven (78. Kerkhof), van der Veen, Nijstad, Ripa, van Dijk, McFarland.

Feyenoord:
Weimar; Brandau (46. Kagenaar), van Diemen, Obispo, Bennink (85. Schneijderberg), Rijsdijk, vd Goorberg, Hendriks (67. Vette), Boshuizen, Conijnberg, van de Lavoir (77. Cobussen).

Door: Jildou Landman. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden