sc Heerenveen viert opening vernieuwd museum

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - Na een proces van bijna twee jaar is vrijdag het volledig vernieuwde clubmuseum in het Abe Lenstra stadion geopend. 

De Pronkkeamer – zoals de naam van het museum luidt – heeft dankzij een schenking van Heer van Heerenveen Jan Landman een ware metamorfose ondergaan. Onder meer de eerste selectie nam een kijkje.

Onder aanvoering van een enthousiaste groep vrijwilligers is het museum van een grote update voorzien. Zo ligt er in de pronkkamer een nieuwe vloer en is de verlichting vervangen. Daarnaast is de collectie ook gemoderniseerd met een digitaal fotoarchief en een eregalerij waarop alle spelers staan die voor sc Heerenveen hebben gespeeld.

Schenking van Jan Landman

De opknapbeurt is mede mogelijk gemaakt door een schenking van Landman. De oud-voorzitter van Aktie'67 overleed op 25 april 2019 en was meer dan veertig jaar vrijwilliger bij sc Heerenveen. Vanwege zijn verdiensten voor de club werd hij uitgeroepen tot Heer van Heerenveen en draagt de videozaal in het gerenoveerde museum nu zijn naam.

De museumcommissie vierde vrijdagmiddag met genodigden de opening van de vernieuwde Pronkkeamer. Na koffie met oranjekoek werd de deur en daarmee het museum officieel geopend. Ook de eerste selectie van sc Heerenveen nam een kijkje, onder meer bij de tijdelijke tentoonstelling Speler van het jaar
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden