sc Heerenveen verliest oefenwedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc  Heerenveen is in de derde oefenwedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag aangelopen. In Putten was Maccabi Tel Aviv met 2-0 te sterk. 

Bij de ploeg van Johnny Jansen viel vleugelspeler Mitchell van Bergen uit met een blessure. Al na vijf minuten kwam Maccabi op voorsprong. Sheran Yeini scoorde met een kopbal uit een vrije trap. Spelers van Heerenveen dachten aan buitenspel. Dat is niet terug te zien op de beelden, want vlak voor de aftrap verbood Maccabi het Heerenveen om de wedstrijd live uit te zenden.

Heerenveen had het betere van het spel, maar kansjes voor Van Bergen en Tibor Halilovic (die afgelopen weekend nog twee keer scoorde) leverden geen goal op. Aan de andere kant voorkwam doelman Erwin Mulder de 0-2. Vlak voor rust viel Van Bergen uit met een blessure. Hoe ernstig die blessure is, is nog niet duidelijk.

In het begin van de tweede helft schoot spits Henk Veerman de bal tegen de touwen, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Dat ging dus niet door. In het laatste halfuur gaf trainer Johnny Jansen speeltijd aan een grote groep wisselspelers. Nieuwe aanwinst Filip Stevanovic zat daar niet bij.

Vlak voor tijd maakte Dor Turgeman er nog 0-2 van voor Maccabi, in een fase waarin Heerenveen de gelijkmaker zocht. Bij 0-2 bleef het op het sportpark van SDC Putten.

Het was voor de ploeg van Johnny Jansen de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eerder won Heerenveen met 3-1 van Jong FC Utrecht en werd het 2-2 tegen KV Kortrijk. Aanstaande zaterdag is TOP Oss in Langezwaag de vierde tegenstander.