sc Heerenveen loopt tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan

Foto: sc Heerenveen/FPH

HEERENVEEN - sc Heerenveen is zondag in het Abe Lenstra stadion tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. De thuiswedstrijd tegen AZ werd met 1-3 verloren.

Heerenveen leek in het begin van de wedstrijd nog niet helemaal scherp. Al in de tweede minuut kreeg AZ een goede kans op de openingstreffer: Lucas Woudenberg speelde de bal te kort terug op Erwin Mulder. Vangelis Pavlidis kon de bal onderscheppen. Hij passeerde Mulder, maar zijn schot ging er via de paal en Sven van Beek niet in.

Na 11 minuten kwam Heerenveen op voorsprong. Siem de Jong gaf de bal voor. Van Beek kon koppen, maar de bal bleef hangen en daar stond Henk Veerman om de bal van dichtbij binnen te koppen: 1-0.

Heerenveen kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Rodney Kongolo kon de bal in eerste instantie nog van de lijn halen, maar in de rebound schoot Pavlidis de bal er wel in : 1-1.

Daarna kregen beide ploegen kansen om er nog één te maken. AZ was nog het dichtst bij, maar Mulder kon een schot van Dani de Wit tegenhouden.

Na rust kwam AZ op 1-2. Pavlidis legde de bal breed en Aslak Fonn Witry schoot de bal knap binnen. Jesper Karlsoon had het daarna nog erger kunnen maken voor Heerenveen, maar hij schoot naast.

Heerenveen kreeg daarna bijna geen mogelijkheden. Siem de Jong had nog een schot in het zijnet, maar dat was het dan ook wel.

AZ kon nog wel een keer scoren. Tijjani Reijnders speelde Milan van Ewijk uit. Reijnders gaf de bal goed voor en Dani de Wit kon eenvoudig binnentikken: 1-3.

Door de nederlaag staat Heerenveen nu op de vijfde plaats in de eredivisie.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden