sc Heerenveen hoopt op meer supporters bij eerste competitiewedstrijd

HEERENVEEN - sc Heerenveen wil aanstaande zaterdag bij de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II ruim 4000 toeschouwers in het eigen Abe Lenstrastadion hebben. 

Dat zegt commercieel manager Martin Koopman. Door het coronavirus worden kaarten digitaal naar de fans gestuurd. Ook moeten mensen op een andere plek zitten dan ze gewend zijn. Dat zorgt voor verwarring bij de fans. "Mensen zijn natuurlijk toch gewoontedieren, dus dat moet even wennen."

Afgelopen zaterdag speelde sc Heerenveen de laatste oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle en was er plaats voor 3000 supporters. Aanstaande zaterdag moeten dat er tussen de 4000 en 4500 zijn. Op de tribune zitten er drie stoeltjes tussen de fans. Wel mogen gezinnen bij elkaar zitten. Koopman: "We doen een groot beroep op de verantwoordelijkheid van mensen zelf. Ook zijn er ideeën om kinderen in het uitvak een plek te geven. Maar je ziet dat er nu nog niemand gaat zitten. Je kunt ook bij je ouders zitten."

Loten om een plek

Inmiddels heeft sc Heerenveen zo'n 8600 seizoenskaarten verkocht. De helft van deze fans kan dus bij een wedstrijd aanwezig zijn. "Iedereen heeft een mail gekregen, waar je je voorkeur voor wedstrijden kon aangeven", legt Koopman uit. "Op basis van loting maken we een verdeling wie bij welke wedstrijd aanwezig kan zijn. Dat vinden we de meest eerlijke manier om te verdelen. Zo kom je altijd bij één van de drie wedstrijden, die je kunt aanvinken."
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden