sc Heerenveen genomineerd voor beste maatschappelijke project

HEERENVEEN - Samen met acht andere eredivisieclubs is sc Heerenveen dit jaar genomineerd voor de titel Beste Maatschappelijk Project Eredivisie.

De drie meest vernieuwende en impactvolle projectplannen worden door de VriendenLoterij beloond met een financiële bijdrage. Help jij sc Heerenveen aan een van de drie prijzen? Breng hier je stem uit en maak kans op een wedstrijdshirt.

Voor de titel Maatschappelijk Project Eredivisie is sc Heerenveen genomineerd met het project 'Wy tinke oan moarn'. De doelstelling van dit project is dat kinderen in Friesland tussen de 10 en 12 jaar (meer) leren en lezen, en in beweging komen en blijven. De insteek van het project is vitaliteit en leesplezier aan te moedigen bij kinderen op basisscholen door:

- gezamenlijk boeken te 'scoren' met sc Heerenveen en de Friese bibliotheken
- gezond koken te stimuleren en faciliteren na schooltijd met (Fikks) Friese Ideële Kinderkookschool
- een sociaal en pedagogisch lespakket ('Scoren voor vitaliteit in Friesland’) te ontwikkelen, door eigen fans ((oud-)docenten) en in samenspraak met GGD Fryslân

Vitaliteit als speerpunt

Als de omgeving gezond is, wordt het maken van een gezonde keuze gemakkelijker en weer normaal. Een vitale omgeving voor de (jonge) inwoner van Friesland is voor sc Heerenveen een belangrijk speerpunt, dat begint door bewustwording aan te moedigen op jonge leeftijd. Daarnaast bestaat een sterk verband tussen leesvaardigheid en gezondheidsvaardigheid.

Met elkaar scoren op het gebied van vitaliteit in Friesland. Dat is een ambitie die door sc Heerenveen is uitgesproken samen met GGD Fryslân in het kader van de Friese Preventieaanpak. Binnen de Friese Preventieaanpak maken diverse samenwerkende organisaties zich sterk voor een goede gezondheid en welzijn met gelijke kansen voor alle Friese inwoners.