sc Heerenveen distantieert zich van actie met spandoek bij Cambuur stadion

HEERENVEEN - Bij het Cambuurstadion is in de aanloop naar de Friese derby een spandoek getoond met de tekst 'Cambuur geeft je kopzorgen' en een tekening van een hert aan een galg.

sc Heerenveen-directeur Cees Roozemond is niet te spreken over de actie. "We zijn ons rot geschrokken. Walging is het juiste woord, stelletje idioten. We distantiëren ons hier volledig van." zegt Roozemond tegen Omdop Fryslan.

Roozemond geeft aan dat er onderzoek wordt verricht, maar dat nog niet duidelijk is wie er achter de actie zit. "We hopen dat er beeldmateriaal van te vinden is. We accepteren dit onder geen beding. Deze idioten moeten gevonden worden. Ik hoop niet dat ze dicht geassocieerd zijn met onze club. Ik kan het mij niet voorstellen."

De tekst van het spandoek ligt gevoelig omdat Cambuurtrainer Henk de Jong vanwege een cyste in zijn hoofd thuis zit. De Jong heeft inmiddels telefonisch contact gehad met Roozemond. ,,Trek het je niet aan, ik weet dat jullie niet zo in elkaar zitten bij de club, zei hij. Dit is niet wie jullie zijn. Dat vond ik zo'n hartverwarmende reactie, dat typeert de vent die hij is", zegt Roozemond.

sc Heerenveen wenst De Jong nu met een eigen spandoek beterschap. "Ik hoop dat 'ie goed in beeld komt. En dat Henk snel weer gezond is en weer voor de groep staat. Dat is wat hij verdient."